Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Simt soļu ceļojums
Kristīne Simsone

 


ooo
 Simt soļu ceļojums / The Hundred-Foot Journey
Zviedru režisora Lases Halstrema (Kas nomāc Gilbertu Greipu) filma Simt soļu ceļojums ne brīdi neizliekas par kaut ko vairāk kā sirsnīgu, laba garastāvokļa lenti. Sižets par jaunatvērta indiešu ēstūža īpašnieku stīvēšanos ar kaimiņu Michelin zvaigžņotā restorāna īpašnieci (lieliskā Helēna Mirena) atgādina te modernu pasaku, te kulināru pelnrušķītes stāstu un valdzina ar labestību un pat dzirkstīgu humoru. Atsauc atmiņā Halstrema 2000.gada hitu Šokolāde ar Džoniju Depu un Žiljetu Binošu. Kino no 15.augusta.

oo Lūsija / Lucy
Lūsija ir kārtējais apliecinājums franču režisora Lika Besona tīksmei pret ieročus vicinošām taisnības aizstāvēm (atcerieties Leonu un Piekto elementu). Naivs, uzpumpēts pseidozinātniskais trilleris par titulvarones transformēšanos neapturamā supersievietē. Lai gan sižeta pārspīlējumi ļauj viegli smīnēt, nebūs melots, ka brīžiem šis farss ir pat intriģējošs. Kino no 15.augusta.

oooo 2 dienas Parīzē / 2 Days in Paris
Lieliskā Džūlijas Delpijas 2007.gada romantiskā komēdija par kultūršoku Parīzē un attiecībām, kuras «pēcgaršu» mazliet samaitāja neizdevies turpinājums 2 dienas Ņujorkā. Šī lente ir asprātīga un gaumīga komēdija, kurā režisore un aktrise Delpija, filmējot arī savus vecākus, veselīgi paironizē par parīziešiem un tos apvijošajiem stereotipiem. 2 dienas Parīzē ievada filmu ciklu Eiropa iedvesmo Ameriku – Esplanādē turpmākos vakarus būs redzamas arī citās Eiropas metropolēs norisoši kinostāsti. Kultūras vasarnīcā Esplanādē 16.augustā plkst.23.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu