Foto: Ravela Šeherezade un Štrausa Varonis IR domubiedriem • IR.lv

Foto: Ravela Šeherezade un Štrausa Varonis IR domubiedriem

23
NULL

Latgalei ir Gors, bet mums ŽaGors – ar šādu asprātīgu vārdu spēli žurnāla Ir domubiedrus jaunajā Vidzemes koncertzālē sagaida tās saimnieki un aicina doties ekskursijā pa modernās koncerzāles telpām. Ekskursijā uzzinām par simtgadīgās ēkas likteni vēstures gaitā, sākotnēji kā Cēsu Viesīgas biedrības namam, vēlāk – kultūras namam. Par gadsimtā pieredzēto spozmi vēl lepni liecina vecās, krāšņās lustras un varenās koka sijas tagad pārbūvētajā ēkā.

 

Aplūkojot koncertzālē izvietotos mākslas priekšmetus, klausoties asprātīgos stāstos par tās tapšanu, nonākam arī Lielajā zālē, kur skatītāju vietas vēl tukšas un tumšas, bet uz skatuves savus instrumentus jau ieskandina Nacionālais Simfoniskais orķestris. Ekskursija ir galā, kad nonākam koncertzāles augstākajā vietā – 6.stāvā, no kura paveras brīnišķīgs skats uz pievakari pār Cēsīm.

 

Līdz koncertam Ravela Šeherezade un Štrausa Varonis vēl stunda laika. Daļa domubiedru to steidz izmantot koncertzāles kafejnīcā, bet citi, noskaidrojuši pareizo ceļa virzienu no Cēsu Mākslas festivāla organizatoriem, dodas aplūkot tuvumā esošās izstādes.

Ir pienācis vakars, konertzāli iedzīvina Kristīnes Gailītes soprāns un Nacionālais Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā. Svelmīgā piektdiena ir piepildīta ar mākslu, labu noskaņu un lielisku kompāniju. Kad koncerts izskanējis, atgriežamies Ir domubiedru autobusā, lai pārspriestu iespaidus atceļā uz Rīgu. «Nākamreiz jābrauc uz Goru!» ierosina domubiedri. Lai gan nākamā izbrauciena galamērķis pagaidām vēl nav zināms, skaidrs ir tas, ka Ir domubiedru kultūras ekskursijas tapušas par jauku satikšanās veidu, un labas tradīcijas ir jāturpina.

Uz tikšanos nākamajos Ir domubiedru pasākumos!

 

 

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu