Atturēšanas karš • IR.lv

Atturēšanas karš

6
Aivars Ozoliņš

Briselē uzskata, ka sadarbība ar Krieviju nav iespējama, kamēr pie varas Putins

Briselē bieži dzird krievu valodu. Taču NATO štābā vairs ne. Nesenās «partneres» Krievijas pārstāvniecībai atvēlētais korpuss nu ir tukšs. Pēc agresijas sākuma Ukrainā likts izvākties visam personālam, atļauts uzturēties tikai vēstniekam Aleksandram Gruško, viņa vietniekam un biroja vadītājam. Proti, NATO ir apturējusi sadarbību ar Krieviju, tomēr «diplomātiskos kanālus» atstājusi atvērtus. 

Divas tikšanās ar Kremļa sūtni esot arī notikušas, tikai neesot saprotams, kādēļ viņš tās bija lūdzis, neoficiāli stāsta NATO amatpersonas. Viņa vēstījums neesot atšķīries no Russia Today propagandas.

Brisele ir pirmā pietura ASV misijas NATO rīkotajā programmā starptautiskajiem medijiem. Gandrīz visas sarunas ar NATO un ASV pārstāvjiem mums ir «on background» – fona informācijai un pašu zināšanai, taču ne citēšanai. Vienīgais izņēmums – ASV aizsardzības sekretāra pārstāvis Eiropā Roberts Bells. Viņa temats ir NATO spējas līdz 2020.gadam. Tas tiešā veidā saistīts ar citiem (piemēram, par aizsardzības budžetiem, NATO stratēģisko koncepciju, NATO valstu vadītāju sanāksmi Velsā septembrī), kuriem pavisam citādu aktualitāti piešķīrusi Krievijas rīcība Ukrainā. Kremļa propaganda šo aktualitāti pastiprina – kā daļa no Krievija īstenotā «hibrīdkara», uz kuru NATO ir jāspēj atbildēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu