Tablešu miljonāri • IR.lv

Tablešu miljonāri

5
A/s Olainfarm, kuru vada Salvis Lapiņš, šāgada pirmajā ceturksnī, pēc apgrozījuma un peļņas rezultātiem apsteidzot Grindex, kļuvusi par lielāko farmācijas uzņēmumu ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā.

Zāles un to izejvielas no Olaines uz Austrumu bloka valstīm padomju laikā veda vagoniem. Tagad Olainfarm ir Baltijā lielākais farmācijas uzņēmumskas eksportē uz gandrīz 40 pasaules valstīm

Gadā mēs saražojam gandrīz pusmiljardu tablešu, kapsulu, pulvera paciņu un ampulu, saka a/s Olainfarm valdes priekšsēdētājs Salvis Lapiņš. Taču tā ir tikai daļa no produkcijas, jo uzņēmums turpina ražot arī farmācijā izmantojamās ķīmiskās vielas. Tiesa, tagad ķīmiskās vielas veido aptuveni desmito daļu no visas produkcijas atšķirībā no padomju laikiem un 90.gadu sākuma, kad tās dominēja. Bet uzņēmumam, kurš šogad plāno 93 miljonu eiro apgrozījumu, desmitā daļa ir tikpat, cik Latvijā gada laikā apgroza daudzi, nepavisam ne mazi ražotāji.

Ceļš līdz šiem miljoniem Olainfarm nav bijis gluds un rozēm kaisīts. Nācies piedzīvot arī dramatiskus brīžus, kad daudz netrūka, lai Latvijas valsts zaudētu vienu no saviem lielākajiem ražotājiem. Par laimi, tas nenotika, un, pēc neatkarības atjaunošanas sācis ar pusfabrikātu tirdzniecību, uzņēmums pašlaik var lepoties ar visiem šajā nozarē nepieciešamajiem sertifikātiem.

Optimisms pārtop parādos

«Mēs pilnībā kontrolējam savas produkcijas kvalitāti. Gan tāpēc, ka aptuveni 80% aktīvo farmaceitisko vielu izgatavojam paši, gan tāpēc, ka pēc katras manipulācijas ar medikamentiem vai to sastāvdaļām tiek ņemti paraugi kvalitātes noteikšanai,» stāsta Lapiņš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu