Pirmā sarakstu 12.Saeimas vēlēšanām iesniegusi "Suverenitāte" • IR.lv

Pirmā sarakstu 12.Saeimas vēlēšanām iesniegusi “Suverenitāte”

11
Foto: Olafs Galkovs, F64

Gundars Daudze ar trešo kārtas numuru kandidēs ZZS sarakstā Kurzemē

Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) šodien iesniegts pirmais deputātu kandidātu saraksts 12.Saeimas vēlēšanām no partijas “Suverenitāte”, vēsta aģentūra LETA. Savukārt partijas “Latvijai un Ventspilij” priekšsēdētājs Aivars Lembergs LETAi pavēstījis, ka Valsts prezidenta kancelejas vadītājam Gundaram Daudzem būs trešais kārtas numurs, šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās kandidējot no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

”Suverenitātes” sarakstā iekļauti 43 deputāta amata kandidāti, un tas pieteikts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos – Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē. Rīgā līderis ir biedrības “Antiglobālisti” valdes priekšsēdētājs Andris Orols, Vidzemē – Kredītņēmēju nacionālās atbalsta biedrības valdes locekle Guntra Vīksna, Latgalē – Balvu novada pašvaldības Sociālā dienesta darbinieks un pašreizējais deputāts Dmitrijs Usins, Kurzemē – podnieks Normunds Vīrs, Zemgalē – uzņēmuma “Herbold Meckesheim GmbH” projektu vadītājs Dainis Grabovskis.

Daudze ar Valsts prezidenta preses padomnieces Līgas Krapānes starpniecību aģentūrai LETA norādīja, ka pieņēmis ZZS piedāvājumu kandidēt Saeimas vēlēšanās, jo uzskata, ka viņa pieredze valsts pārvaldē, tostarp parlamentā, var būt noderīga valstij būtisku jautājumu risināšanā. “Savā līdzšinējā darbībā esmu vadījies pēc principa, ka zināšanas un pieredze palīdz komandas darbam,” piebilst Daudze. Viņš līdz vēlēšanām neplāno pārtraukt darbu Valsts prezidenta kancelejā.

Vakar notikušajā partijas “Latvijai un Ventspilij” sapulcē caurskatīts ZZS 4000 zīmju programmas projekts. “No mūsu puses ir precizējumi, papildinājumi un svītrojumi. Lielāku uzsvaru mēs vēlamies likt uz nodarbinātības jautājumiem, sociālo drošību, citādāku akcentu izglītībā un zinātnē,” informēja Lembergs. Apspriežami esot daži citi specifiski jautājumi. Nākamnedēļ visas ZZS veidojošās partijas un to sadarbības partneri plāno sanākt kopā, lai lemtu par galīgo 4000 zīmju programmu.

Partijas “Latvijai un Ventspilij” sapulces dalībnieki vakarpauduši viedokli, ka Lembergs būtu piemērots ZZS premjera kandidāts, taču vakar nekādi lēmumi attiecībā uz šo jautājumu vēl netika pieņemti, atstājot to partijas valdes kompetencē, piebilda Lembergs.

Kā ziņots, 12.Saeimas vēlēšanās ZZS saraksta līderi katrs savā vēlēšanu apgabalā būs Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs, Dana Reizniece-Ozola un Raimonds Vējonis. Iepriekš kā iespējamie ZZS premjera kandidāti minēti Jānis Dūklavs, Uldis Augulis un Raimonds Vējonis.

CVK atgādina, ka deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 12.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 5.augustam.

Komentāri (11)

reinis_papulis 17.07.2014. 20.24

Kāds sakars starp pirmo pieteikto sarakstu ir ZZS un Latvijai un Venspilij???? Reklāma nevietā :( plluusss kas tas par sviestu ar to nosaukumu Latvijai un Ventspilij, Ventspils vairs nav Latvijā???

+2
-1
Atbildēt

0

Ieva Aile 17.07.2014. 20.22

To tik mums vēl vajadzētu – nobalsot par kādu teroristu aizstāvētāju mušmiri.

+1
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 17.07.2014. 19.59

daudze ir lembes kleepja suns ,tie ļaudis kuri grasaas par lembes mau… pardon kabataspartiju balsot , esiet praatiigi , vismaz šito politisko ģindeni izsviitrojiet, lembe viņu biida spiikera amatam , tas buus apsmiekls Latvijas valsts valstiskumam.

+2
-1
Atbildēt

1

    ILZE > Janka, Janic 17.07.2014. 23.16

    Ebenemezers

    daudze ir lembes kleepja suns ,

    ____________

    Varētu padomāt, ka sātans jau samaucis uz sava daikta Zatļeru, Sprūdžu un citus neliešus, ka tāds cepiens par daudzi.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu