Ciems par 245 000 eiro • IR.lv

Ciems par 245 000 eiro

2
Kalsacio iedzīvotāji nolēmuši pārdot lielāko daļu no ciema ēkām. Pašu pārziņā paliks tikai astoņi mājokļi, kuros vēl ir iemītnieki

Neliela Itālijas kalnu ciema iedzīvotāji piesaistījuši uzmanību visā pasaulē, nolemjot pārdot savu apdzīvoto vietu interneta izsoļu vietnē

Pļavā aiz nelielas upītes parādās rosīga vecmāmuļa. Izrādās – Līvijai Peirai ir jau 82. Vienā rokā viņai draudīga izkapts, otrā – grozs ar nopļautu zāli. Zaļās smilgas kopā ar margrietiņām, gundegām un citām savvaļas puķēm ir paredzētas ducim trušu, ko sieviete audzē, lai vēlāk pārdotu vietējā tirdziņā.

Truši vairojoties kā negudri, diemžēl to pašu nevar teikt par cilvēkiem, kas dzīvo Kalsacio – sīkā kalnu ciemā, ko ieskauj mežs vienā no Itālijas Alpu ielejām.

«Kad es biju maza, ciems bija pilns ar cilvēkiem,» stāsta Līvija. «Bija sava skola, kuru apmeklēja 35 bērni. Nāca uz stundām arī no apkaimes sētām, izmantojot liellopu iemītās takas. Tolaik te dzīvoja ap 80 cilvēku. Tagad esam palikuši astoņi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu