Par EP prezidentu ievēlēts Martins Šulcs • IR.lv

Par EP prezidentu ievēlēts Martins Šulcs

40
Martins Šulcs. Foto: EPA/LETA

Zīle: Balsojuma rezultāts ir apliecinājums iepriekš norunātiem darījumiem

Eiropas Parlamenta (EP) jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par Eiropas Savienības (ES) likumdevēju sapulces prezidentu atkārtoti ievēlēts Martins Šulcs, kurš pārstāv Vācijas sociāldemokrātus (SPD).

Savā runā Šulcs norādīja, ka EP ir “vienreizīga institūcija”, jo pārstāv 28 suverēnu valstu tautas, ziņo LETA/AFP.

“Fakts, ka mēs diskutējam par to, kurš vadīs EP, ir viens no lielākajiem vēsturiskajiem iekarojumiem, kuru šis parlaments ir sasniedzis. Par to mums ir jābūt lepniem. EP vadītajam būs pienākums šo uzdevumu pildīt tā, lai tas nāktu par labu tiem, kuri dzīvo šajās 28 valstīs,” sacīja Šulcs, norādot, ka EP deputātu pienākums ir sadarboties. “Mana līdzšinējā darbība ir mans lielākais sasniegums.”

No 721 deputāta par Šulca kandidatūru balsoja 409 likumdevēji.

Balsojuma rezultāts ir apliecinājums iepriekš norunātiem darījumiem, aģentūrai LETA pēc Martina Šulca ievēlēšanas par EP prezidentu sacīja eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK). Viņš norādīja, ka balsojums ir zīmogs iepriekš norunātu darījumu apjomam, kuri Eiropā vienmēr notikuši. ”Taču šoreiz tie ir pārsnieguši jebkurus iepriekšējos apmērus.”

”Paketē ir bijis arī Eiropas Komisijas (EK) prezidents bijušais Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers, un šis prezidenta amats, kā arī ārlietu augstais amats, es pieņemu, īstenībā ir jau izlemts. Piesauktā demokrātija ir saņēmusi smagu pliķi, un velētāji, kuri nav bijuši pārāk aktīvi EP vēlēšanās, saņem ziņu, ka no viņu balsīm īsti nekas nav atkarīgs,” uzskata Zīle.

Tāpat otrdien tika ievēlēti 14 EP priekšsēdētāja vietnieki – Antonio Tajani un Dāvids Sasoli no Itālijas, Mairīda Makginesa no Īrijas, Rainers Vīlands un Aleksandrs Grafs Lambsdorfs no Vācijas, Ramons Luiss Valsarselo Siso no Spānijas, Ildiko Galla Pelča no Ungārijas, Adina Joana Valena un Korīna Kretu no Rumānijas, Silvija Gijoma no Francijas, Oli Rēns no Somijas, Ulrika Lunačeka no Austrijas, Dimitris Papadimoulis no Grieķijas un Rišards Čarņeckis no Polijas.

EP priekšsēdētāja vietnieki vajadzības gadījumā aizvieto priekšsēdētāju, veicot viņa pienākumus, piemēram, vadot plenārsesiju. EP priekšsēdētāja vietnieki arī veido EP Prezidiju – struktūru, kas pieņem EP administratīvos noteikumus. Tas sagatavo arī EP provizorisko budžeta projektu un lemj par personāla un organizatoriskajiem jautājumiem.

 

Komentāri (40)

dace_ampermane 02.07.2014. 09.15

kremļa propogandisti pasaulē

CNN kanālā parādījies viens kā Ločmelis. Viņš sevi nosaucis Gebalokis Panteleimonovich. Tur ir viņa maza fotogrāfija kurā viņš ir indiešu izskata ar dvieli ap galvu. Viņš raksta ka Ukrainas armija indē ukraiņus ar gāzu bumbām un sviež uz mierīgajiem iedzīvotājiem fosfora bumbas. Viņš dragā ločmeļa stilā viņa komentāri ir absurdi un dezinformējoši, tieši kā ločmelim, kremļa propogandistam.

+6
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 02.07.2014. 15.17

Bez visām rebēm – vai tad Eiropa kopumā nenobalsoja no centra pa kreisi?

0
0
Atbildēt

0

Inese 02.07.2014. 08.26

demokrātija ir saņēmusi smagu pliķi (c)

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu