„Bloomberg” nosauc pasaules spēcīgākās bankas • IR.lv

„Bloomberg” nosauc pasaules spēcīgākās bankas

21
Ekrānšāviņš no "Bloomberg"

Pirmajā desmitniekā arī SEB banka, „Swedbanka” – 14.vietā

Starptautiskās biznesa aģentūras „Bloomberg” izdevums „Bloomberg Markets Magazine” publicējis 2014.gada pasaulē spēcīgāko banku TOP 20, kurā pirmajā desmitniekā ir iekļuvušas arī trīs Eiropas bankas – Bavārijas banka no Vācijas, „Pohjola Bank” no Somijas un SEB no Zviedrijas.

SEB banka Zviedrijā ierindota 9.vietā, tā atzīta arī par 3.spēcīgāko banku Eiropā, informē Mārtiņš Panke no SEB bankas. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, SEB banka uzlabojusi savas pozīcijas par piecām vietām.

Par spēcīgāko banku pasaulē „Bloomberg” nosaukusi Honkongā bāzēto „Hang Seng Bank”, otrajā vietā ierindota Kanādas tirgū strādājošā „Desjardins Group”, par trešo stiprāko finanšu iestādi atzīta Japānas „Norinchukin Bank”.

Par Eiropas spēcīgāko banku „Bloomberg” atzinis Vācijas „Bayerische Landesbank”, otrajā vietā ierindojot Somijas „Pohjola Bank”.

20 stiprāko banku sarakstā iekļautas astoņas Āzijas bankas, astoņas Eiropas bankas, četras Ziemeļamerikā bazētas bankas un viena Tuvo Austrumu reģionā strādājoša banka.

No Eiropas tirgū strādājošajām bankām „Bloomberg” veidotajā TOP 20 iekļuvušas arī Zviedrijas bankas „Svenska Handelsbanken” (11.vieta) un „Swedbank” (14.vieta), Šveices UBS (12.vieta), kā arī Vācijas „Unicredit” (16.vieta) un „Deutsche Bank” (20.vieta).

„Bloomberg” TOP 20 veidots, salīdzinot bankas ar aktīviem virs 100 miljardiem ASV dolāru pēc tādiem rādītājiem kā 1.pakāpes kapitāla un riska svērto aktīvu attiecības, kavēto kredītu īpatsvars kopējā kredītportfelī, kredītu zaudējumu uzkrājumu līmenis, izsniegto aizdevumu apmērs salīdzinājumā ar piesaistīto depozītu apjomu un darbības efektivitāte.

 

Komentāri (21)

Anna Gaigule 18.06.2014. 17.08

Rakstā būtu precīzāk jānorāda, kā šīs bankas ir atlasītas. Iespējams, ka šajā sarakstā ir tās, kuras tik tiešām aizdod naudu. Jo pasaules lielāko spekulāciju (lasiet — investīciju) bankas ir: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_banks

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu