Slovjanskā separātisti apšauda skolu un dzīvojamos namus • IR.lv

Slovjanskā separātisti apšauda skolu un dzīvojamos namus

28
Sieviete Slovjanskā skatās caur sašautu logu. Foto: EPA/LETA

Ukrainas drošības spēki trešdien neesot izmantojuši ieročus

Promaskaviskie kaujinieki, kas atrodas Doņeckas apgabala Slovjanskas pilsētā, apšauda dzīvojamos namus un skolas, lai šādi diskreditētu Ukrainas karavīrus, trešdien pavēstīja Ukrainas valdības pretterorisma operācijas preses centra vadītājs Vladislavs Seļezņovs.

“Teroristi turpina provokācijas. Viņi nekaunoties šauj no mīnmetējiem uz dzīvojamo namu kvartāliem, skolām, lai vietējie iedzīvotāji padomātu, ka to dara Ukrainas karavīri,” sacīja amatpersona.

“Teroristi pārvietojas pa dzīvojamo namu kvartāliem, izraugās ugunspunktus un sāk šaut uz pilsētu,” norādīja Seļezņovs. Kaujinieki jau ir sašāvuši skolas ēku, ziņo LETA/Ukrainskaja pravda.

Šo informāciju apstiprina ziņojumi sociālajos tīklos. Tur publicēta fotogrāfija, kurā redzama 13.skola ar sašautu jumtu. Atbilstoši sociālo tīklu informācija, audzēkņi esot paslēpušies pagrabā, bet jumts esot sašauts skolas sporta zālei.

Atbilstoši situācijai plkst.14 ir saņemtas ziņas par desmit ievainotiem vietējiem iedzīvotājiem.

Seļezņovs uzsvēra, ka Ukrainas drošības spēki trešdien nav sākuši šaut. “No Ukrainas drošības spēku puses ieroči nav izmantoti. Ukrainas drošības spēku pārstāvji nešauj uz dzīvojamo namu kvartāliem, nešauj uz bērnu spēļlaukumiem un skolām,” sacīja amatpersona.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu