Lidojošais «suns» • IR.lv

Lidojošais «suns»

1
Edgars Rozentāls ar multikoptera AirDog prototipu jeb darba variantu pirms tas ieguva savu pašreizējo dizainu.

Viss sākās ar radiovadāmu rotaļu helikopterīti, kuru Edgaram Rozentālam neilgi pirms dēla piedzimšanas uzdāvināja dzīvesbiedre, teikdama – viņa rotaļāšanās laiks tuvojas beigām. Taču no šīs spēlītes ir dzimusi inovatīva tehnoloģija, kas var radīt īstu apvērsumu ekstrēmo sportistu pasaulē

Tas notika 2009.gadā. Un, kaut arī helikopters bija tikai joks, viņš ar to aizrāvies tik nopietni, ka 29 gadu vecumā sācis pat nodarboties ar aviomodelismu.

«Pēc diviem mēnešiem sev nopirku reizes piecas lielāku, daudz sarežģītāku un arī dārgāku helikopteru. Jau pirmajā lidojumā to sasitu, izjaucu, pats saremontēju, un tad arī sāku domāt, ka šādas bezpilota tehnoloģijas, kuras tolaik vēl bija maz zināmas, nākotnē varētu būt ļoti perspektīvas,» stāsta Edgars, kurš savu pirmo uzņēmumu nodibināja 2000.gadā, vēl studējot RTU pirmajā kursā. Tā bija IT kompānija, kas pašlaik ar nosaukumu Aurum IT sekmīgi turpina darboties.

Tai sekoja vēl vairāki uzņēmumi, kas arī darbojās IT jomā, tomēr krīzes laikā cits pēc cita cieta neveiksmi. Kāpēc? Par to varot runāt ilgi un dikti. Tomēr galvenais esot secinājums, ko viņš izdarījis, kad cits pēc cits «nobrukuši» cerīgi sākti projekti. «Mēs zaudējām daudz naudas, laika un nervu, tāpēc nosolījos sev – turpmāk sākšu nevis tradicionālas, bet tikai absolūti inovatīvas lietas. Tādas, ar kurām pasaulē neviens nenodarbojas vai par kurām vismaz man nav informācijas, ka nodarbojas. Jo tad mēs konkurēsim globālajā tirgū ar pilnīgi jauniem, inovatīviem risinājumiem,» skaidro Edgars. Iepazīšanās ar rotaļu helikopteru negaidot pavēra šādas pilnīgi jaunas iespējas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu