Laika vērotāji: Jūnija sākumā aukstums atkāpsies • IR.lv

Laika vērotāji: Jūnija sākumā aukstums atkāpsies

27
Foto: Ieva Čīka, LETA
Lāsma Gaile

Līdz Jāņiem naktis būšot dzestras, iespējamas arī salnas

Gan Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģiskā centra (LVĢMC) pārstāvji, gan laika vērotājs Vilis Bukšs paredz, ka jūnijā gaidāmas dažas karstas dienas, bet mēnesī siltums kopumā turēsies normas robežās.

Pēc krasi mainīgā laika, kas mijās ar maijam netipisku karstumu līdz pat plus 31 grādam un šajās dienās nokrītot līdz rudenīgam vēsumam, LVĢMC pārstāve Ir.lv saka, ka jūnijs kopumā gaidāms silts. Mēneša pirmajās dienās aukstums atkāpsies.

Tam piekrīt arī laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs, sakot, ka gan jūnijs, gan visa vasara kopumā būs mērenās temperatūrās. Par pirmo vasaras pusi Bukšs teic, ka tā būs sausa, spriežot pēc tā, ka ziemā bija kailsals, mežā nebija sniega un putnu ligzdas atradās vairāk koku galotnēs. Arī bērzi šogad saplaukuši ātrāk par alkšņiem.

Laika vērotājs paredz, ka līdz Jāņiem naktis būs dzestras, iespējamas arī salnas. Viņš piebilst, ka tas varētu sagādāt problēmas visiem tiem, kas nodarbojas ar dārza darbiem.

Tā kā Ziemassvētki nebija sniegaini, Jāņi varētu būs vēsi, saka Bukšs, bet norāda arī uz saulainajām Lieldienām, kas liecina, ka vasaras saulgrieži varētu būt arī sausi un saulaini.

Savukārt LVĢMC informē, ka jūnijā nokrišņus var gaidīt normas robežās. Pirmajā mēneša pusē var sagaidīt sausumu, ko mēneša otrajā daļā nomainīs nokrišņi un negaisi.

Meteodienesta pārstāve arī min, ka šogad meteoroloģiskā vasara, salīdzinot ar citiem gadiem, sākusies agri – 17. maijā. Parasti tās iesākums ir jūnija vidū.

„Cerēsim uz to labāko! Jo visi gadalaiki tomēr ir jauki!” sarunas beigās nosaka Bukšs.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu