Ārā no pastkastītes • IR.lv

Ārā no pastkastītes

6
Foto — Panthermedia/Scanpix
Pauls Raudseps

E-pasts aprij laiku un nomāc garu. Daži padomi, kā atbrīvoties no tā valgiem

Cik jūsu pastkastītē stāv neizlasītu e-pastu? Desmit? Simt? Pazīstu cilvēkus, kuriem tādu ir tūkstošiem. Savukārt tādus laimīgos, kuriem no mapes Inbox jeb Ienākošie pat uz īsu brīdi katru dienu smaida pretī apaļa nullīte, laikam nepazīstu nevienu.

E-pasts ir viens no modernās dzīves smagākajiem Sīzifa akmeņiem. Cīnāmies ar ienākošiem ziņojumiem. Pūlamies izlasīt, atbildēt, deleģēt, noglabāt. Šķiežam dārgo laiku, lai iztīrītu pastkastīti un atslogotu sirdsapziņu, taču pietiek uz īsu brīdi novērst uzmanību, un akmens jau atkal ripo lejā no kalna un tā ceļu iezīmē jauns, bieziem, melniem burtiem noklāts, garš neatvērto vēstuļu strēķis.

Pat ja cilvēks nejūt kategorisko imperatīvu «kārtībai jābūt!», var viegli iestigt attiecību uzturēšanas purvā – nemitīgā ienākošo e-pastu pārbaudīšanā, lasīšanā, atbilžu formulēšanā, sarunu turpināšanā, līdz sarakste beidzas ar bēdīgu «:(». E-pastu pārbaudīšana ik pa 10 minūtēm rada milzīgu rosības sajūtu un vienlaikus neļauj neko izdarīt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu