Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Pēc tam kad ZZS valdes sēdes laikā Ventspils mērs Aivars Lembergs un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis tikuši «ieslēgti vienā istabā uz stundu», lai izrunātu situāciju, ZZS apvienību veidojošās partijas vienojušās paziņojumā, ka dalība NATO ir Latvijas ārējās drošības garants. Lemberga izteikumus pret NATO asi kritizēja visi valdības koalīcijas partneri un premjere Laimdota Straujuma. Tagad Straujuma uzskata, ka novērstas visas pretrunas, kas bija saistītas ar ZZS ietilpstošās partijas Latvijai un Ventspilij līdera Lemberga izteikumiem.

Drošības policija jaunākajā ziņojumā norāda, ka pērn visaktīvāk izlūkošanu pret Latvijas interesēm izvērsa Krievijas specdienesti. DP arī publiskojusi aktīvākos Krievijas tautiešu politikas pārstāvjus Latvijā – tie ir Viktors Guščins, Aleksandrs Gapoņenko, Josifs Korens, Elizabete Krivcova, Illarions Girss, Margarita Dragiļe un citi. Pērn būtiski savas pozīcijas nostiprinājis bijušais Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs, kurš kļuvis par Latvijas Krievu kopienas vadītāju.

Pārmaiņas partiju spektrā – astoņi Reformu partijas politiķi uzņemti Vienotībā, bet nedēļas nogalē nodibināta Jaunā konservatīvā partija, kuras viens no līderiem ir bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu