«Esi SASKAŅĀ ar sirdsapziņu!» • IR.lv

«Esi SASKAŅĀ ar sirdsapziņu!»

6
Aģitācijas materiāli, ko SC pirms 11.Saeimas vēlēšanām radīja Maskavas polittehnologi.
Anita Brauna

Kāpēc KNAB nesodīja Saskaņas centru par būtiskiem priekšvēlēšanu pārkāpumiem? 

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izceļas ar prasībām stingri ievērot vissīkākos birokrātiskos noteikumus un bargu vēršanos pret to pārkāpējiem. Taču pavasarī KNAB, īstenojot partiju finanšu kontroli, divos gadījumos pats ir pārkāpis likuma pantus, par ko neviens nav sodīts, un bez pārliecinoša skaidrojuma pieņēmis Saskaņas centram labvēlīgu lēmumu ārvalstu ziedojuma lietā. Tas liek domāt par Streļčenoka vadītā KNAB nespēju tikt galā ar saviem pienākumiem un favorītismu lēmumu pieņemšanā.

SC neprasa atmaksāt

Šopavasar kļuvis zināms, ka ar čiku beigusies KNAB pārbaude par SC saņemto ārvalstu finansējumu, kas Latvijā ar likumu ir aizliegts. Par to, ka 11.Saeimā ir ievēlēta partija, kas priekšvēlēšanu laikā no ārvalstīm nelikumīgi pieņēmusi finansējumu, 2012.gadā publiski paziņoja toreizējais SAB priekšnieks Jānis Kažociņš. «Informācija tika pārbaudīta, tā ka informācija ir pavisam droša,» LTV Panorāmā izteicās Kažociņš. SAB šo informāciju nodeva KNAB, kura atbildībā ir partiju finanšu kontrole.

Šāgada martā KNAB publiski paziņoja, ka kriminālprocesu šajā lietā nav ierosinājis, jo laikā, kad noticis pārkāpums (līdz 2011.gada 17.septembrim), Krimināllikumā vēl nebija noteikta atbildība par partiju nelikumīgu finansēšanu. Grozījumi, kas paredz kriminālatbildību par šo noziegumu, stājās spēkā jau pēc 11.Saeimas vēlēšanām – 2011.gada 4.oktobrī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu