VIDEO: Ventspilī piestājuši NATO mīnu meklēšanas kuģi • IR.lv

VIDEO: Ventspilī piestājuši NATO mīnu meklēšanas kuģi

16
Foto: Jānis Kupčs

Ventspils ostas promenādē šajā nedēļas nogalē piestājuši starptautiskās mīnu meklēšanas operācijas “Open Spirit 2014” dalībkuģi.

Mīnu meklēšanas operācija „Open Spirit 2014″ Latvijā norisināsies no 9. līdz 22.maijam. Ventspils ostā dalībkuģus var apskatīt vēl svētdien,11.maijā, no plkst. 13 līdz 16, kad tie būs atvērti apskatei. 

Operācijā piedalīsies 26 karakuģi no NATO un ES valstīm. Mācībās “Open Spirit 2014″ piedalīsies ASV, Vācijas, Francijas, Dānijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Beļģijas, Somijas, Polijas, Nīderlandes, Kanādas un Portugāles pretmīnu cīņas vienības. Dalībai mācībās uzaicināti arī Ķīnas Tautas Republikas novērotāji. Deviņi NATO 1. Pastāvīgās jūras pretmīnu grupas (SNMCMG1) kuģi ieradās Ventspilī iepriekš plānotas ostas vizītes ietvaros, ziņo „Ventas Balss”.

Grupa, kurai pavisam nesen pievienojās arī Latvijas Jūras spēku flotiles kuģis „Viesturs”, tika nosūtīta uz Baltijas jūru, lai uzlabotu jūras drošību un palielinātu NATO reaģēšanas spējas reģionā.

Ventspils ir trešā Baltijas osta, kurā piestāj šīs grupas kuģi. 22.aprīlī NATO kuģi atstāja Ķīles ostu Vācijā, un līdz šim viesojušies Polijas pilsētā Svinojše un Lietuvas pilsētā Klaipēdā.

Filmēja un montēja Vladislavs Podvinskis

 

Komentāri (16)

andris902 11.05.2014. 09.58

…kur tad pilsētas saimnieks ar hūti?….sēž Puzes bunkurā, noslēpies no okupantiem?…padevies ar baltu karogu un okupantus sagaidījis ar maizi un sāli?….vai sēž slēpnī, lai attiecīgā brīdī iznīcinātu okupācijas karaspēka mīnu kuģus, kas tagad apgānījuši viņa pilsētas ostas piestātni?….

+15
-2
Atbildēt

1

silvija 11.05.2014. 12.50

Hūte pašlaik drudžaini organizē vietējos krievus ar ločmeli priekšgalā, Viedokli pa vidu un Pētnieku pakaļgalā un ZZS un NA kadrus cīņai pret okupantiem. Parādnieks varēs likt lietā ieročus, ar kuriem baidīja bērnudārzniekus. Cirks, ar vārdu sakot… Kremliniem tā gribētos kaut ko izdarīt, bet nagi par īsiem, atliek tikai vaukšķēt.

+16
-5
Atbildēt

6

    Alise > silvija 11.05.2014. 18.13

    Jūs jau atklāti melojat kā ločmelis. Parādiet man kādu avotu, kurā NA ir pret NATO karaspēka klātbūtni Latvijā?

    NA nav bijusi pret NATO karaspēka klātbūtni Latvijā, un ir bijusi tikai par. Varbūt der sekot līdzi, ko kurš politiķis saka un nenodarboties ar melīgu propagandu?

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Amis > silvija 12.05.2014. 08.48

    dzeris49 pirms tam viņi bija osipoviešu, krevu fašiastu, draugi

    ================

    Krievu fašistu draugi ir tevis atbalstītie kremļjaģas, RP, kas gatavojās pamest Latviju zem krievu tankiem. Netaisi, mēsls, lielas acis, fašisti ir Ušakovs, Meļņiks, Zaharjins un Putins.

    Vai man lieku reizi jāatgādina, ka Zatļers svinēja krievu fašistisko izdzimteņu, cilvēkēdāju, marodieru, sadistu, kapu un pieminekļu apgānītāju un vecenīšu izvarotāju svētkus, burtiski tūlīt pēc tam, kad bija lējis krokodila asaras pie Putina noslepkavotā Polijas prezidenta kapa.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > silvija 12.05.2014. 09.16

    dzeri, V ir orientēta nacionāli tikai vārdos, un tajā brīdī, kad tas ir izdevīgi, bet ne darbos un priekšlikumos. Varbūt vajag beigt vienreiz atkārtot muļķības.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > silvija 12.05.2014. 09.14

    braun, kāds sakars ar avotu neatrašanu, ko saka Lembergs? es par Lembergu vispār nerunāju savā komentārā. Es neesmu teicis, ka Lembergs ir par NATO. Es teicu, ka NA ir par NATO un skaidri paudusi savu nostāju Ukrainas jautājumā. Atkal ar propagandu nodarbojaties! :))

    Te būs linki tiem, kam tiešām interesē, ko ir teikusi NA, un lai cilvēki nepavilktos uz visādu ločmeļu un braunu propagandām:

    Gaidis Bērziņš: Krievijas maigā vara pārtapusi agresijā – http://www.nacionalaapvieniba.lv/aktualitate/gaidis-berzins-krievijas-maiga-vara-partapusi-agresija/

    Roberts Zīle: Eiropai jāsaprot, ka ekonomiskās intereses nevar nostādīt augstāk par ģeopolitiskajām – http://www.nacionalaapvieniba.lv/aktualitate/roberts-zile-eiropai-jasaprot-ka-ekonomiskas-intereses-nevar-nostadit-augstak-par-geopolitiskajam/

    Jāņa Dombravas runa Saeimas debatēs par lēmuma projektu “Par Krievijas agresiju Ukrainā” – http://www.nacionalaapvieniba.lv/aktualitate/jana-dombravas-runa-saeimas-debates-par-lemuma-projektu-par-krievijas-agresiju-ukraina/

    Roberts Zīle: Eirāzijas savienībā ‘uzņem’ vairs tikai ar tankiem – http://www.nacionalaapvieniba.lv/aktualitate/eirazijas-savieniba-uznem-vairs-tikai-ar-tankiem/

    Raivis Zeltīts: Nu bet protams, ka Krievija uzbrūk! – http://www.nacionalaapvieniba.lv/aktualitate/nu-bet-protams-ka-krievija-uzbruk/

    Ināras Mūrnieces paziņojums par situāciju Ukrainā – http://www.nacionalaapvieniba.lv/aktualitate/inaras-murnieces-pazinojums-par-situaciju-ukraina/

    Ko vēl gribi no NA, propagandist braun? Parādi man kaut vienu avotu, kur NA būtu bijusi prokrieviska nostāja Ukrainas jautājumā.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > silvija 11.05.2014. 20.07

    NA vispār nav nekāda ideoloģija, žēl, ka daudzi NA atbalsatītāji, ļoti cienījami, sakarīgi, umn domājoši cilvēki, kā Roberts, to nesaprot.

    Ideoloģija ir nacionālpopulisms, pirms tam viņi bija osipoviešu, krevu fašiastu, draugi, un tagad biedrojas ar pilnībā sevi diskreditējušo TB, viņu apzīmējums ir ciniaski politbiznesmeņi, kas ķer muļķus, un kalpo gan Lembergam, gan visiem, kas maksā.

    Vispār, nesaprotu, kā var atbalastīt NA, ja ir V, ne mazāk nacionāli orientēta partija, bet, ne tik primitīva, un daudz kompetentāka, kurai, tiešām, var uzticēt valsts vadibu, un kurš domā, ka valsti varētu vadīt iesalniekparādniekveidīgie klauni, ja kāds tā domā, tas nevēl labu Latvijai.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    silvija > silvija 11.05.2014. 19.34

    Mīļo zaķīt, es ne ar kādu propagandu nenodarbojos un visas partijas manis pēc var iet sevis pēc, vienkārši NA kā visnekaunīgākā muļķu zvejošanas un izcilu prastoņu partija man šķiet īpaši nepieņemama. Ja Tu nevari atrast nevienu avotu, kur Raivja Dzintara slavinātais komunistu oberzaglis būtu pret NATO karaspēku Latvijā, tās ir Tavas problēmas, ne manas.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

Lenora Anna 11.05.2014. 22.05

Neo (Ilmāram Poikānam) 23.maijā 10:00 Rīgas Centra rajona tiesā

(Abrenes iela 3) notiks tiesa, kuru tiesnese skatīs slēgtā sēdē.

Vairāk par tiesas sēdi var meklēt googlē, ierakstot –

“Tiesa noraida lūgumu izskatīt Neo lietu atklātā procesā”

Lieta tiek apzināti safabricēta pret viņu. Meklējiet googlē, ierakstot –

“Neo lietas izmeklētāja strādā cietušajā kredītiestādē?”

Neo vienkārši nosūtīja žurnālistei datus, kam uzdūrās internetā!!

Tas nebūtu noziegums demokrātiskā valstī.

Aicinu rakstīt e-pastus un zvanīt (vēlams laipni), lai skatītu lietu atvērtā tiesas sēdē,

izbeigtu lietu un attaisnotu Neo!!!

Prokurore Vitai Ozoliņa – [email protected]

Tiesnese Una Melameda – una.melameda@ zemesgramata.lv

Tieneses palīdzes telefons – 67077242 (darbdienās līdz 16:00)

Rīgas Centra rajona tiesa – [email protected]

Ģenerālprokuratūra – [email protected]

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu