Darīt sapņu darbu • IR.lv

Darīt sapņu darbu

5
Foto — Andrejs Terentjevs, F64
Anda Burve-Rozīte

Par vizuālās identitātes kampaņu jaunajai Rēzeknes koncertzālei Gors grafikas dizainers Miķelis Baštiks (29) un dizaina studija Asketic pirms nedēļas saņēma radošās izcilības festivāla ADwards Grand Prix 

Ar Miķeli Baštiku iepazināmies pirms četriem gadiem, kad veidojām žurnālu Ir – viņš kļuva par tā vizuālās identitātes autoru. Šopavasar Miķelis kopā ar kolēģiem no dizaina studijas Asketic saņēma radošās izcilības balvu par darbu pie Latgales koncertzāles Gors. Miķelis grafiskajā dizainā strādā jau desmit gadus, bet savu uzņēmumu izveidoja pirms septiņiem gadiem. Viņa rokai (kopā ar kolēģiem!) pieder tādi projekti kā Latvijas paviljona grafiskās identitātes veidošana EXPO 2010.gadā, Latgales jaunajai koncertzālei Gors, viens no Miķeļa kolēģiem veidojis jauniešu vidū ļoti populāro krekliņu ar uzrakstu «RĪGA». Miķelis kopā ar domubiedriem uztur dizaina domāšanas portālu Fold.lv, kas raisa jaunu ideju apriti radošajās industrijās, kā arī savācis vienkop Baltijā radītos burtu fontus.

Intervijā Miķelis stāsta, kāpēc Latvija ir lieliska vieta, kur realizēt interesantas idejas, un ko nozīmē lauzt stereotipus, lai ierasto saredzētu pavisam citā gaismā.

Tu esi teicis – šī, domājot Latviju, ir maza vieta, un tieši tāpēc šeit var izdarīt lielas lietas. Kāpēc tā?

Tāpēc, ka nav hierarhijas priekšā kā lielās valstīs, kur jākāpj ilgi un dikti. Latvijā, aktīvi darbojoties, tu ļoti ātri realizē projektus. Izdari pāris labu darbu, vari uz tiem atsaukties un gūt jaunus darbus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu