Raidījums: Krievija slepus pēta arī Latvijas pierobežas iedzīvotāju noskaņojumu • IR.lv

Raidījums: Krievija slepus pēta arī Latvijas pierobežas iedzīvotāju noskaņojumu

38
Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Valdis Zatlers. Foto: Ieva Čīka, LETA

Savu pētījumu plāno pasūtīt arī Latvijas valdība

Līdzīgi kā ar Krimu pirms tās atņemšanas Ukrainai Krievijas dienesti slepus pēta arī Latvijas pierobežas iedzīvotāju noskaņojumu, savu pētījumu plāno pasūtīt arī Latvijas valdība, ziņo TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Šādas ziņas satraukušas Saeimas Nacionālās drošības komisiju. Tās vadītājs Valdis Zatlers (RP) skaidro, ka Latvijas austrumu pierobežā dzīvojošo iedzīvotāju noskaņojuma zondēšana notiekot slēpti, un Krieviju pamatā interesējot sabiedrības attieksme pret Krimas atņemšanu Ukrainai.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā paziņoja, ka lēmums par Krimas iekļaušanu Krievijas sastāvā tika pieņemts pēc pussalā veiktas socioloģiskas aptaujas par iedzīvotāju noskaņojumu.

“Mani galīgie lēmumi tika pieņemti pēc tam, kad kļuva skaidrs cilvēku noskaņojums,” sacīja Putins, tiekoties ar Kremļa veidotās Viskrievijas tautas frontes aktīvistiem. Viņš paziņoja, ka “tikai pēc pirmo socioloģisko aptauju veikšanas, kuras mēs, teiksim atklāti, veicām slēpti, taču cipari bija diezgan tuvu realitātei, kļuva skaidrs, ka mēs esam pareizi izvēlējušies uzvedības līniju”.

Pirmā socioloģiskā aptauja parādījusi, ka pievienošanos Krievijai atbalsta 80% Krimas iedzīvotāju, bet Sevastopolē vēl vairāk, pavēstīja Putins, piebilstot, ka “referendumā, kad process sāka attīstīties, šis skaitlis pieauga vēl vairāk”. “Ja mēs nebūtu zinājuši tādu nostāju, mēs nerīkotos tā, kā rīkojāmies, – secīgi, uzstājīgi, izlēmīgi,” teica Putins.

Kā vēsta raidījums, ja iepriekš Krievija vairāk resursu ieguldīja, pētot mūsu politisko vidi un gatavošanos Eiropas Savienības prezidentūrai, tagad to interesē vienkāršais cilvēks.

“Fakts ir tāds, ka viņi pēta sabiedrisko domu, mūsu mediju telpu, aptaujā cilvēkus, kuri brauc pāri robežai, uzdod konkrētus jautājumus, kāda ir viņu attieksme pret Krimas aneksiju, pret Krievijas politiku, vienvārdsakot, viņi pēta, cik tālu drīkst iet,” saka Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP).

Austrumeiropas politikas pētījumu centra eksperts Andis Kudors nedomā, ka Krievija būtu gatava īstenot Krimas scenāriju, jo “mēs esam NATO”. Tomēr, viņaprāt, ir skaidrs, ka Latvijas valdība vairs nevarēs nepievērst sevišķu uzmanību pierobežas reģioniem.

“Nekā personīga” ziņo, ka pagājušās otrdienas valdības sēdes slēgtajā daļā ministri vienojušies pasūtīt savu pētījumu sabiedrības noskaņojuma izpētei.

“Esam pieņēmuši lēmumu, ka mēs izdarīsim sabiedrības aptauju par sabiedrības attieksmi pret starptautiskiem jautājumiem. Vairāk es neko negribētu precizēt,” uzsver Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

 

Komentāri (38)

silvija_vitina 14.04.2014. 09.59

II pasaules kara beigas nepielika punktu, bet tikai komatu, un šodien mēs redzam stāsta turpinājumu, kas būtībā ir stāsta plaģiāts. Un tikai krievija domā, ka atver jaunu grāmatas lappusi. Scenārijs ir vecs un fināls ir labi paredzams.

Putleru gaida hitlera gals (vai arī Miloševiča gals). krievus (tautu) gaida sāpīgais, taču neizbēgamais grēku nožēlošanas process. Algotos provokatorus gaida tiesa (jācer, ka ne linča) un sabiedriskais nicinājums.

Ar Baltijas valstu ziedošanu quasi miera vārdā Rietumeiropa uzlika smagu kauna traipu savā sirdsapziņā. Ar Ukrainu tas beidzot tiks nomazgāts. Dievs dod, lai tas neprasītu tādu pašu asinsizliešanu.

+9
0
Atbildēt

8

    Ieva Aile > silvija_vitina 14.04.2014. 10.13

    CIA Nazi Connection – Conspiracy History Documentary

    Six months after Allied Forces liberated German concentration camps, a military tribunal formed at Nuremberg to prosecute Nazi war criminals. Some of the most dangerous were brought to justice — but not all. Documentary Conspiracy? reveals how over 4,000 former Nazis went to work for the U.S. government, without the public’s knowledge, to help fight the Soviet Union. Reinhard Gehlen, an intelligence officer for Hitler’s General Staff, was tapped to head the U.S. intelligence program in West Germany to spy on the Russians. At the same time, former Nazi scientists and engineers were welcomed onto American soil. But the extent of these operations is only now becoming clear: In 1998, a law was passed mandating declassification of documents concerning recruitment of former Nazis. CIA AND THE NAZIS examines these files to see how far the U.S. went in recruiting its former enemy to fight its new one.

    The truth is, thousands of former Nazis, some of whom committed atrocities, went to work for the United States government without the public’s knowledge. During the war, their crimes ranged from overseeing slave labor camps to sending orphans to their deaths. After the war, they were on the US payroll either as scientists in America or as intelligence agents in Europe.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > silvija_vitina 14.04.2014. 12.11

    šarikovi nelasa neko,bet pētniekiem vajadzētu pievērst uzmanību daudzām parādībām,nevis rīkoties kā zinātnes šarlatāniem,kuri sev neizdevīgos faktus paslauka zem tepiķīša,lai savu hipotēzi paslidinātu par vienīgo,neapgāžamo patiesību.

    ”Monsanto zemniekiem pārdod sēklu ar nosacījumu, ka tiks lietoti tikai tā nezāļu iznīcināšanas līdzekļi. Ja pārbaudē atklājas, ka tiek lietoti kādi citi herbicīdi, līgums tiek lauzts un sēkla atņemta. Jāpiezīmē, ka septembrī beidzās Monsanto patents uz glifosātu lielākajā daļā valstu. Tas nozīmē, ka kompānijas ienākumi var jūtami samazināties, ja netiks atrasts paņēmiens, kā likt cilvēkiem pirkt tieši Monsanto ražoto herbicīdu.

    Zemniekus piespiedīs pirkt sēklas

    Zemniekiem, kas lieto hibrīdu sēklas, tās katru gadu jāpērk no jauna. Šīs tehnoloģijas padarīs sterilu arī labību, ko līdz šim nav izdevies hibridizēt. Tā neļaus zemniekiem saglabāt labākās sēklas, kā tas tiek darīts kopš tiem laikiem, kad cilvēki sāka nodarboties ar lauksaimniecību. Pašlaik 80% jaunattīstības valstīs lietoto sēklu ir zemnieku saglabātās. Zemniekus var piespiest pirkt jaunās sēklas, kas prasa lielus ieguldījumus, tā radot parādus un atkarību no sēklu rūpniekiem – chemtrails!Climate Corporation ir uzņēmums, kas pēta meteoroloģiskos datus!!!!

    Oktobrī, 2013 Monsanto paziņoja, ka tā iegādājas uzņēmumu apmēram par $ 1,1 miljardu.

    Tādā gadījumā, ja Monsanta tagad ir noteicēja par meteoroloģiskajām kompānijām – tad nebrīnos, kāpēc Latvijas laika ziņu “vērotāji” – neredz Chemtrails – ķīmiskās trases!”

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > silvija_vitina 14.04.2014. 12.25

    Labi,nelaidīsim to sumpurni,izsūtīšanu attaisnotāju pie valdīšanas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > silvija_vitina 14.04.2014. 11.43

    Raicha,šī vairāk bija piebilde par to ”Rietumeiropa uzlika smagu kauna traipu savā” sirdsapziņā, un par to,ka nevajadzētu glorificēt lielvaru izrīcības,tās bieži vien ir tālu no morāles normām.Par Gulagu mums viss ir skaidrs,vai ne,tas bija drausmīgs noziegums pret cilvēcību.Bet kas notiek tagad?Vai tu,Raicha,vari man pastāstīt,kas ir šis?:

    http://naldc.nal.usda.gov/download/35879/PDF

    https://www.youtube.com/watch?v=KLkcKsrNWYQ

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > silvija_vitina 14.04.2014. 13.09

    piekrītu Reicha, vācieši krieviem maksāja kontribūcijas un ko maksāja somi, un kādu naudu maksāja Austrija un citas valstis pēc kara un ilgi pēc tam, bet krievs visu ir noplenderējis un nu atkal jāiet marodierēt pa tuvajām ārzemēm, kuras tikko knapi uzvilkušas elpu pēc tā jūga, kas mūsu tautai un kaimiņtautām bija jāizcieš.

    Vai vecākā paaudze ir aizmirsusi kāda bija Staļinlaika “laime” tepat Latvijā, kad zemnieki tika izvesti, bet pārējie strādāja laukos kolhozā par brīvu, dažreiz kā algu saņemot nedaudz graudu! tāda alga bija laukos, izdzīvot varēja vien ar savu gotiņu un citiem lopiņiem, un maizi vajadzēja cept pašiem!

    vai visu to mūsu tauta ir aizmirsusi. Un kā tad Hruščova laikā bija ar to baltmaizi, kas vispār nebija un skolā vien iedeva katram bērnam pa bulciņai. tas pats vēl 70 gadu sākumā. ja ienāktu krievi atkal , tad balds garantēts, jo viņi nav strādātāji.

    Ak, un kā tad bija Gorbačovam, kuru tagad komunisti kremļa domē sadomājuši tiesāt par PSRS sagraušanu, bet viņi ir laikam aizmirsuši kādi nabadzība sgadi bija 80 tie, kad veikalu plaukti Lattvijā bija tukši un pat maizi vajadzēja skriet un noķert to brīdi, kad ievedīs. par to arī Gorbačovam nav ko pārmest, jo viņš braukāja pa Eiropu naudu diedelēdams, lai iepirktu tautai preces uz taloniem- pašas nepieciešamākās. Kāds brīnums, ja vācieši par šiem “talonu” iepircējiem nopirka atkal Austrumvāciju!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Amis > silvija_vitina 14.04.2014. 12.22

    Ēriks

    Nezinu par Monsanto, bet ja Rubiks ar saviem kropliem dzinumiem tiks pie varas, drīz zemi arsi ar koka arklu, ja vispār paliksi dzīvs.

    Nemaz neceri, pats atrāk aiziesi kompostā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Amis > silvija_vitina 14.04.2014. 11.47

    Raicha Palasi Solžeņicinu.

    ================

    Šarikovi Solžeņicinu nelasa

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > silvija_vitina 14.04.2014. 10.35

    Ērik, par GULAG’u arī uzraksti. Par to, kā sarakstu gatavotāji, “tiesneši”, “prokurori”, nometņu priekšnieki, apsargi, utt., pēc tam desmitiem gadu saņēma personālās pensijas, sēdēja prezidijos un NEVIENS no viņiem savu sodu nesaņēma un nesaņems.

    Palasi Solžeņicinu. Komunisms nav ne par mata tiesu “labāks” par nacismu, drīzāk otrādi. Vācieši par Hitleru ber pelnus uz galvām jau 70 gadus, sovoki ar staļinu – lepojas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 14.04.2014. 08.19

ahaa , Embassy ir atveerts…taadeeļ jau sis kungs zin visus krievu melus liidz beidzamajam procentam .

+13
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu