Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Valsts prezidents Andris Bērziņš
lūdzis Krievijas Pareizticīgās baznīcas galvu patriarhu Kirilu nebraukt maijā uz Latviju, kā tas bija plānots, un pārcelt vizīti uz vēlāk laiku. Tas saistīts ar pēdējiem ārpolitiskajiem notikumiem un situāciju Ukrainā.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) uz trim mēnešiem ierobežojusi Krievijas TV kanāla Rossija RTR retranslāciju Latvijā, jo šīs TV sižetos konstatēti gan nepārprotami aicinājumi uz karu vai militāra konflikta izraisīšanu, gan naida kurināšana etniskās un valstspiederības dēļ, kas ir Latvijas likumpārkāpums. NEPLP ierosinājusi arī administratīvo pārkāpumu lietu par iespējamiem likumpārkāpumiem Pirmā Baltijas kanāla (PBK) ziņu sižetos, konkrēti – raidījumā Laiks par notikumiem Ukrainā.

9.aprīlī spēkā stājušies grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par tā dēvēto legālo narkotiku pārdošanu, ja to apritei piemērots pagaidu aizliegums. Krimināllikumā iekļauts pants par jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un realizēšanu, par ko paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par tādām pašām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, varēs sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu