Pateicība ceļ, skaudība ne • IR.lv

Pateicība ceļ, skaudība ne

7

 

Pateicamies Ingai Spriņģei par izsmeļošo rakstu Galma kardiologs Ērglis 13.marta Ir numurā. Raksts atspoguļo daudzās vājās vietas veselības aprūpē Latvijā un parāda lielo līdzekļu disproporciju starp specialitātēm. Nenoliedzami un uzkrītoši valsts ir atbalstījusi un atbalsta tās specialitātes, kas ir ienesīgākās slimnīcai. Līdzekļu novirzīšanas pamatā ir iemaņas, kā uzsvērt specialitāti valdībai un Saeimai. Tāpēc nedrīkstam apskaust Dr. Ērgli par viņa entuziasmu, zināšanām un prasmi uzrunāt cilvēkus par mērķtiecīgu atbalstu.

Profilakse ir atstāta gandrīz vai aizmirstībā no valdības puses, jo tā nav ienesīga īstermiņā. Tā var atmaksāties ilgtermiņā. Tik daudz jau ielaists – veselīgais dzīvesveids, sākot ar kustēšanos, fiziskām aktivitātēm un garīgo možumu, regulāru, gadskārtēju vizīti pie ārsta, veselīgu ēdienu. Šajā ziņā kā sabiedrība esam kūtri. Profilakses veicināšana ir jāpauž regulāri, nepietiek ar dažiem rakstiem presē un TV pārraidēm, kur deputāti vingro. Tas var būt tikai sākums.

Jautājums par zemā atalgojuma radikālu pacelšanu visam medicīnas personālam 3-4 reižu apmērā nav atrisināts. Ir pavīdējis mēģinājums celt algas, bet vairāk simboliski. Tāpēc nav jābrīnās, ka jaunie ārsti un medmāsas atstāj Latviju ekonomisku apsvērumu dēļ. Algu palielinājumam ir jābūt profesionālā līmenī, lai tas nebūtu apkaunojoši.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu