Karš bez tankiem • IR.lv

Karš bez tankiem

1
Dmitrijs Petrenko
Anda Burve-Rozīte

Kā Krievijas agresiju Ukrainā vērtē Latvijas krievu līderi zinātnē, mākslā, mediju vadībā?

Anatolijs Golubovs, Delfi.lv krievu versijas galvenais redaktors

Es pieļauju, ka referendums par Krimas pievienošanos Krievijai kādreiz tāpat tiktu sarīkots, vai vismaz pacelts šāds jautājums iespējamības līmenī. Taču nevar atbalstīt veidu, kādā Krievija to tagad izdarīja. Tā izmantoja krīzes situāciju Ukrainā, un tas nebija pareizi. Mana izcelsme saistīta ar Ukrainu, gan mamma, gan tēva radi nāk no Doņeckas. Kā saprotu, Krimā patiešām daudzi cilvēki vēlējās pievienošanos Krievijai, tur pat referenduma datus nevajag viltot. Viņi notikušo uztver kā uzvaru. 

Es Putina loģiku saprast nevaru. Ir daudz versiju, kāpēc viņš tā rīkojās, un domāju, ka tieši tagad sāksies sarežģītākais posms Krievijai pašai – ar skaidrojumiem valsts iekšienē par notikušo un ekonomiskajām grūtībām starptautiskā spiediena rezultātā. Krievija nav izolēta kā PSRS laikos, tā daudzām saitēm saistīta ar pasauli. Sankcijas tai var nopietni kaitēt.

Dmitrijs Petrenko, režisors un aktieris

Savu nostāju pret Krievijas agresiju Ukrainā parādīju, paužot savu pilsonisko nostāju pret ieplānotājām Nacionālā teātra viesizrādēm Maskavā, kurās esmu iesaistīts. Mans viedoklis bija, ka Nacionālā teātra viesizrādēm Krievijā pēc Ukrainā notikušā nav jānotiek. Teātra balsojumā pret bijām septiņi cilvēki, pārējie – par. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu