Rūpnīca trijiem • IR.lv

Rūpnīca trijiem

6
Gercini īpašnieks Uldis Reņģe
Aivars Kļavis

Kad pārtikas ražotājam Uldim Reņģem vajadzēja unikālu iekārtu, kas precīzi dozē un fasē dažādus produktus, viņš ar pārsteigumu atklāja – vieglāk to uztaisīt nekā nopirkt. Tagad Burtniekos radītās iekārtas izmanto tādi biznesa grandi kā Laima un Balticovo

Lai radītu sarežģītas nestandarta iekārtas, mūsdienās nav nepieciešama liela rūpnīca, saka Gercini īpašnieks Uldis Reņģe. Vēl vairāk – nav nekādas vajadzības pašiem nodarboties ar metināšanu, frēzēšanu, virpošanu un tamlīdzīgiem darbiem. Latvijā netrūkst augsti kvalificētu speciālistu, kas to izdarīs, bet jaunas iekārtas radīšanā «galvenais ir risinājums – kā panākt, lai iekārta darbojas tieši tā, kā nepieciešams pasūtītājam». Lai to sasniegtu, teicami jāpārzina attiecīgā ražošanas nozare un elektronika. Gercini to spēj, jo Uldis ar pārtikas ražošanu nodarbojies gandrīz 20 gadu, savukārt elektronika ir viņa specialitāte, ar ko pelnījis naudu vēl padomju laikā.

Tāpēc, lai gan sākumā šķiet pārsteidzoši, ka tādu labi zināmu pārtikas uzņēmumu kā Balticovo, Straupes PKS, Laima, Rāmkalni izmantotās iekārtas top darbnīcā, kas atrodas Burtnieku pagasta Lejasģērciņu māju pagrabā, patiesībā nekā pārsteidzoša tur nav.

Iekodās ziemeļu citronā

Gercini ir Reņģu ģimenes uzņēmums. Ģimenē ir arī divas meitas, bet uzņēmumā viņi strādā trijatā – Uldis, sieva Silvija un dēls Ivars, kas LU apguvis programmēšanu. Pienākumi sadalīti diezgan strikti. Silvija ir projektu vadītāja – atbild par mārketingu un biznesa lietām kopumā. Uldis nodarbojas ar iekārtu projektēšanu un elektronisko risinājumu izstrādi, bet Ivars veic programmatūras iz-strādi un pārzina pasūtīto izstrādājumu darbības modelēšanu, jo katrs klients vispirms saņem savu iekārtu trīsdimensiju modeli.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu