VIDEO: Skolēniem stāstīs par veselīgu dzīvesveidu • IR.lv

VIDEO: Skolēniem stāstīs par veselīgu dzīvesveidu

30
NULL
Beāte Rozmane

 

Ar aizliegumu un aizrādījumiem nevar panākt, ka jaunieši uzturā samazinātu veselībai kaitīgās vielas un pievērstos veselīgam dzīvesveidam. Tāpēc iecerēts to slavēt, veidojot skolēnu izglītošanas kampaņu, trešdien informēja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

ietvaros izveidoti informatīvie materiāli un norādījumi skolotājiem, izstrādāts izglītojoši plakāti. Paredzēti arī reģionāli izbraukumi, kur gan skolēnus, gan skolotājus vairāk informēs par veselīga, kustīga dzīvesveida pamatnosacījumiem.

Veselības uzlabošanas un aktīva dzīvesveida popularizēšanas akciju „Veselīgs. Dzīvesveids. Uzturs. Tu.” rīko Bezalkoholisko dzērienu ražotāju asociācija (BDRA) kopā ar ZM un Veselības ministriju, kā arī Pārtikas uzņēmumu federāciju.

Būtiskākie akcijas mērķi ir samazināt veselībai kaitīgo vielu (sāls, cukurs, E vielas) daudzumu lietojumu uzturā, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un pievērst īpašu uzmanību transtaukskābju daudzumam skolēna organismā, jo tās negatīvi iespaido sirds asinsvadu veselību.

Veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) preses konferencē trešdien minēja satraucošu statistiku, ka jau pirmajā klasē piektdaļa meiteņu un ceturtā daļa puišu sirgst ar šādām kaitēm. Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, neesam labā līmenī, teica ministre.

Viņa arī uzsvēra, ka ar aizliegumu un aizrādījumiem efektu panākt nevarot, veselīgais dzīvesveids ir jāslavē.

Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šūre izklāstīja pirmos soļus šajā akcijā. Būtiski skolēniem rādīt pozitīvu paraugu, tādēļ ir izveidots informējošs video par veselīga dzīvesveida pamatiem, kas būs pieejams skolēniem un skolotājiem portālā e-klase.lv. Video savu ziņu par veselībai svarīgo vēstīs sabiedrībā populāri cilvēki, piemēram, volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, grupas „Astro`n`out” soliste Māra Upmane – Holšteina, sociālā portāla draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks u.c.

Rīgas 2.Valsts ģimnāzijas direktors Valdis Jēkabsons piekrīt kampaņas nepieciešamībai skolās, jo izglītības iestādei ir jāpārredz un laikā jāreaģē uz dažādām skolēnu problēmām. Būtiski ir izglītot gan skolotājus, gan jauniešus un sastrādāties ar skolēnu ģimenēm. Viņš secina, ka Rīgā mazkustīguma dēļ veselības problēmu ir vairāk nekā citos reģionos, tādēļ svarīgi ir reklamēt aktīvu dzīvesveidu.

 

Komentāri (30)

Ieva Aile 12.03.2014. 21.12

Interesanti,kas mums traucē aizliegt pārtikā izmantot transtaukskābes un kaitīgākās evielas?!

0
0
Atbildēt

0

Inese 12.03.2014. 16.43

Kārtējais rospils.

0
-2
Atbildēt

4

    tetrapack > Inese 12.03.2014. 17.28

    No “Rosija”?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 12.03.2014. 17.30

    No “Латвия”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    tetrapack > Inese 12.03.2014. 17.33

    Rospils jau ir Navaļnija projekts par korupciju Krievijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    silvija > Inese 12.03.2014. 18.24

    Fui, kā smird pēc āža ar piečurātu bārdu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu