Robežu nojaukšana • IR.lv

Robežu nojaukšana

4
1.

Izstādē Re: visited – pasaulē atzinību guvuši laikmetīgās mākslas darbi

Pasaulē patlaban vērojami jaunas mākslas valodas meklējumi, – saka izstādes Re: visited kuratore, Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese. No 15.marta līdz 27.aprīlim Rīgas Mākslas telpā apskatāmā izstāde piedāvā iepazīties ar darbiem, kas pēdējo divu gadu laikā pamanīti nozīmīgākajās Eiropas mākslas skatēs. To vidū ir Manifesta Gentē, Venēcijas, Lionas, Stambulas, Bergenas, Berlīnes, Gēteborgas un Maskavas biennāles.

«Globalizācijas procesi atstāj savus nospiedumus arī mākslas vidē. Robežas tradicionālajā izpratnē vairs neeksistē. Eiropas biennālēs piedalās daudz mākslinieku, kuri paši nemaz nav no Eiropas. Viņi nāk ar savām tradīcijām un atšķirībām. Pēdējo divu gadu laikā redzētajās megaizstādēs var pamanīt mēģinājumu nojaukt ierastās trajektorijas un ienest marginālo, dīvaino, svešo un specifiskā lokalitātē balstīto. Gribēju sekot šim pavedienam un fokusēties uz citādā aspektu, lokālā un globālā sadursmi,» saka Krese. Ar izstādes palīdzību viņa vēlas arī pārvērtēt pašu biennāļu lomu, to rīkošanas iemeslus un ietekmi uz mākslas attīstību.

Izstādē piedalās 23 mākslinieki. Latviju pārstāv Berlīnē dzīvojošā māksliniece Kristīne Alksne. Re: visited ir daļa no Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas. Izstādes kuratore Solvita Krese izvēlējās piecus māksliniekus, par kuriem pastāstīt vairāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu