EPP par kandidātu uz EK prezidenta amatu apstiprina Junkeru • IR.lv

EPP par kandidātu uz EK prezidenta amatu apstiprina Junkeru

13
Foto: LETA/EPA

EPP cer pēc vēlēšanām saglabāt lielāko frakciju Eiropas Parlamentā

Eiropas konservatīvo partiju apvienība, kuras pārstāvji pulcējušies uz kongresu Dublinā, piektdien par savu kandidātu uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu apstiprinājusi bijušo Luksemburgas premjerministru Žanu Klodu Junkeru, vēsta LETA.

Eiropas Tautas partija (EPP) cer, ka tā pēc maijā gaidāmajām vēlēšanām saglabās lielāko frakciju Eiropas Parlamentā (EP), neskatoties uz to, ka dažas aptaujas liecina, ka visvairāk balsu varētu saņemt sociālisti.

“Esmu īsts eiropietis,” aicinot kongresa delegātus atbalstīt viņa kandidatūru, uzsvēra Junkers. “Vēlos būt nākamās komisijas prezidents.”

59 gadus vecais Junkers ir Eiropas Savienības (ES) politikas veterāns, un, vadīdams Luksemburgas valdību 18 gadus, kļuvis par visilgāk amatā bijušo dalībvalstu premjeru.

Līdztekus viņš bijis pirmais eirozonas finanšu ministru sanāksmes jeb tā dēvētās Eirogrupas priekšsēdētājs.

Savā runā Junkers brīdināja, ka ES tautsaimniecības grūtības nebūt vēl nav pārvarētas, jo 20 miljoni eiropiešu joprojām ir bez darba. “Mūsu pirmais uzdevums ir dot bez darba esošajiem mūsu jauniešiem nākotni, atdot cerību,” izsvēra EPP kandidāts.

Junkera pēdējais sāncensis uz nominēšanu bija pašreizējais ES iekšējā tirgus un pakalpojumu komisārs Mišels Barnjē, kurš savulaik bijis Francijas ārlietu ministrs.

Pēc balsojuma Barnjē paziņoja, ka “no šī vakara mēs apvienosim spēkus, lai vēlēšanās uzvarētu”.

 

Komentāri (13)

dro 08.03.2014. 10.25

Hei, admini, mosties!

+10
0
Atbildēt

0

ligakalnina 08.03.2014. 07.21

Laikam, nesen kā esi ieradies no Krievijas, skūpstīt att. orgānu un laizīt citu Galvenā Vadoņa orgānu ir Krievijas, ne Latvijas tradīcijās.

+8
0
Atbildēt

0

garausiitis 08.03.2014. 10.14

tāpat vien – intelekta kalngals :) :) :)

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu