"Skaistās klases" autors Popovs iegūst zeltu Latvijas informātikas olimpiādē • IR.lv

“Skaistās klases” autors Popovs iegūst zeltu Latvijas informātikas olimpiādē

17
Aleksejs Popovs. Foto: Lauris Aizupietis, F64

Popovs saņēma 600 punktus no iespējamiem 600

Skandalozā elektroniskās skolēnu dienasgrāmatas “e-klase” papildinājuma “Skaistā klase” autors Aleksejs Popovs, iegūstot 600 no 600 punktiem, saņēmis zelta medaļu Latvijas informātikas olimpiādē, ziņo biznesa portāls “Nozare.lv”.

Pagājušajā nedēļā Ogres 1.vidusskolā un Ogres Valsts ģimnāzijā norisinājās Valsts izglītības satura centra (VISC) un Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta (LU MII) organizētās 27.Latvijas informātikas olimpiādes 3.posms, kas tika rīkots sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību.

Uzvarētāji tika noskaidroti divās vecuma grupās: starp 8.-10. un 11.-12.klašu skolēniem. Vecākajā grupā startēja 39, bet jaunākajā – 38 dalībnieki no visas Latvijas. Olimpiādes dalībniekiem bija jāizstrādā sešu uzdevumu risinājumi datorprogrammām, katrā sacensību dienā uzdevumiem bija atveltītas piecas stundas izpildes laika. Šo programmēšanas olimpiādi, kā arī Latvijas komandas sagatavošanos un dalību Baltijas un Vispasaules programmēšanas olimpiādēs atbalsta LIKTA un nozares partneri.

Jaunākajā grupā zelta medaļas izcīnīja Rīgas valsts 1.ģimnāzijas skolnieki: 600 punktus no 600 iespējamajiem nopelnīja Popovs, bet tikai divu punktu līdz uzvarētājam pietrūka Ingum Jānim Pretkalniņam. Sudraba medaļu ieguva Varis Vecpuisis (Druvas vidusskola), Aleksandrs Zajakins (Rīgas 89. vidusskola) un Jānis Ivans Binders (Rīgas Valsts 2.ģimnāzija). Bronzas medaļas ieguva Daniels Keziks (ISMA vidusskola), Raitis Rūsiņš Kriķis (Rīgas Valsts 1.ģimnāzija), Emīls Melderis (Rīgas Valsts 1.ģimnāzija) un Niks Derums (Saldus 1.vidusskolas). Skaļākos aplausus un gaviles saņēma olimpiādes jaunākais dalībnieks, 2.klases skolnieks Raivis Atteka no Brocēnu vidusskolas.

Šīs sacensības bija viens no atlases posmiem, kā ietvaros noskaidroja Latvijas izlases sastāvu Baltijas 20.informātikas olimpiādē, kas no 26.aprīļa līdz 30.aprīlim notiks Lietuvas pilsētā Palangā. Savukārt no 13.jūlija līdz 20.jūlijam spēcīgākie Latvijas programmētāji aizstāvēs valsts godu, piedaloties Vispasaules 26.informātikas olimpiādē Taipejā.

Latvijas informātikas olimpiādi, kā arī Latvijas komandas sagatavošanos un dalību Baltijas un Vispasaules programmēšanas olimpiādēs atbalsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), galvenie partneri “Exigen Services Latvija” un “Lattelecom”, kā arī partneri un atbalstītāji “ABC Software”, “Cube”, “DPA”, “Progmeistars”, “Tom Sawyer Software” un Transporta un sakaru institūts.

Jau ziņots, ka elektroniskās skolēnu dienasgrāmatas “e-klase” izstrādātāji “DEAC” bija vērsušies pret Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolēnu Popovu, kura radītais programmas paplašinājums “Skaistā klase” ļauj apiet portāla reklāmas un rakstus, atverot baltu lapu ar reģistrācijas logu. Lai panāktu “Skaistās klases” darbības pārtraukšanu, uzņēmuma pārstāvji pat bija ieradušies skolēna dzīvesvietā.

Popovs ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolnieks. Vēl mācīdamies 9.klasē, viņš jau bija paspējis apliecināt sevi starptautiskā mērogā – iegūt divas bronzas medaļas starptautiskajā informātikas olimpiādē, atzinības rakstu starptautiskajā lingvistikas olimpiādē un uzvarēt vairākās Latvijas mācību priekšmetu olimpiādēs.

 

Komentāri (17)

lebronj2356 03.03.2014. 18.49

Te derētu ko LIKTAi pateikt, savas ikreizējās tukšās pļerkstēšanas vietā….ir LV daudz labi IT speciālisti un kas priecē vēl vairāk arī “freelanceri”, kā šis !

+1
0
Atbildēt

0

Inese 03.03.2014. 19.35

Un kā beidzās stāsts par DEAC uzbraucienu?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu