Mediji: Kasparovam piešķirta Horvātijas pilsonība • IR.lv

Mediji: Kasparovam piešķirta Horvātijas pilsonība

21
Garijs Kasparovs. Foto: AFP/LETA

 

Pasaules šaha čempionam un Krievijas opozīcijas aktīvistam Garijam Kasparovam piešķirta Horvātijas pilsonība, piektdien vēsta Bulgārijas ziņu aģentūra “Novinite.com”.

Tīmekļa vietne “mediapool.bg”, atsaucoties uz Maķedonijas ziņu aģentūru MIA, vēsta, ka Horvātijas pilsonība Kasparovam piešķirta otrdien.

Kasparovs, kurš ir Krievijas pilsonis, dzimis 1963.gadā Baku un jau 22 gadu vecumā kļuva par jaunāko pasaules čempionu šaha vēsturē, ziņo LETA.

Kasparovs bija pasaules čempions šahā no 1985. līdz 2000.gadam, bet 2005.gadā beidza šahista karjeru, jo nolēma pievērsties politikai un grāmatu rakstīšanai.

Šaha leģenda pēdējos gados kļuvis par aktīvu Krievijas opozīcijas dalībnieku un piedalījies vairākos opozīcijas rīkotajos protestos pret prezidentu Vladimiru Putinu, turklāt jūlijā viņš izteicās, ka baidās atgriezties Krievijā, jo pret viņu varētu tikt sākta izmeklēšana pret opozīciju vērstās kampaņas gaitā.

Kasparovs bieži pavada vasaras Horvātijas Adrijas jūras piekrastes pilsētā Makarskā un viņš labi pārvalda serbohorvātu valodu.

2013.gada novembrī Kasparovs vērsās pie vairākām Latvijas parlamenta frakcijām ar lūgumu viņam piešķirt Latvijas dubultpilsonību par īpašiem nopelniem valsts labā. Taču Saeima par to nelēma.

 

Komentāri (21)

Antra 01.03.2014. 12.01

Horvātijai, kas veiksmīgi atrisinājusi savējo krievu samilzušo problēmu, viņš draudus neradīs.

+6
-3
Atbildēt

0

ivetao2007 01.03.2014. 13.54

LočMELIS ir tipisks sovka paraugs, ar segvārdu a la Džugašvilli – Staļins.

Kasparovs te tādus LočMeļus ieliktu kaktā. Tapēc vietējie meļi sabijās.

+4
-3
Atbildēt

1

    inesite15 > ivetao2007 01.03.2014. 18.04

    da tas pasaulslavens kaktā ieliktu … NAV JAU PARTIDIOTISKAJAI TAUTOČKAI LAIKAM nekad un necik bijis iespējas ko zināt vai pazīt –

    tik vien kā baroties no plebejiem paredzētās partijsiles un riet partijas norādītajā virzienā :)

    Un, ja par “LočMELIS ir tipisks sovka paraugs, ar segvārdu a la Džugašvilli – Staļins” – nezinot Ločmeli, šitāds texts liek … labāk neiedziljināties .

    Busim tā i piekrist, ka “Tapēc vietējie meļi sabijās” – labi, ka atradās vismaz ne kādā Āfrikas cilšu teritorijā, bet Horvātijā tomēr kādi, kas nesabijās – DAUDZI VECAJĀ EIROPĀ un kur tur vēl, KĀ VAR NOPRAST, IR SABIJUŠIES B’ZGALĪGI .

    0
    -5
    Atbildēt

    0

peerku 02.03.2014. 08.57

Visu cieņu Kasparovam!

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu