Sudrabas kustība reģistrēta Krievu kluba prezidenta nepilsoņa dzīvoklī • IR.lv

Sudrabas kustība reģistrēta Krievu kluba prezidenta nepilsoņa dzīvoklī

44
Inguna Sudraba. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Gavrilovs Krievu kluba vadību pārņēmis no Aleksandra Gapoņenko

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas kustība “No sirds Latvijai”, kas grasās pārtapt partijā, reģistrēta krievu kustību aktīvistam un cīnītājam par nepilsoņu tiesībām Viktoram Gavrilovam piederošā dzīvoklī, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Raidījums apkopojis, ka 66 gadus vecais zinātnieks un Fizikālās enerģētikas institūta vadošais pētnieks Gavrilovs bijis daudzu krievvalodīgo sabiedrisko organizāciju vadītājs. Kādreiz viņš vadījis Latvijas nepilsoņu kustību par cilvēktiesībām, tagad no Aleksandra Gapoņenko pārņēmis Krievu kluba prezidenta amatu. Gavrilovs kopā ar Gapoņenko, Eduardu Gončarovu, Viktoru Guščinu un Broņiskavu Zeļcermanu vada arī Latvijas Krievu kopienu apvienoto kongresu.

Krievu kopiena Gavrilovu savulaik deleģējusi kā Latvijas pārstāvi Krievijas Valsts domes tautiešu padomē. Kā izpētījis raidījums, Gavrilovs kādā publikācijā laikrakstā “Čas” ir “pret valdošo nacionālistu režīmu, kara noziegumos apsūdzēto veterānu tiesāšanu un latviešus saukā par titulēto nāciju”. “Nekā personīga” arī norāda, ka Gavrilovs ir biežs viesis pasākumos, kuros pārstāvēta Krievijas vēstniecība.

Gavrilovs bija atnācis arī uz preses konferenci, kurā Sudraba pirmo reizi nāca klajā ar paziņojumu par kustības dibināšanu. Kā norāda raidījums, viņš klusi sēdēja un vēroja līderes uzstāšanos.

Gavrilovs raidījumam nav atklājis, kā iepazinies ar Sudrabu, vien cildinājis viņas labās rakstura īpašības. Gavrilova līdzšinējā politiskā darbība, viņaprāt, nevarētu mest ēnu uz jauno kustību, jo Sudrabai ar to neesot nekāda sakara.

“Nekā personīga” apgalvo, ka Gavrilovs latviski nerunā. Latvijas pilsonību viņš nav ieguvis, lai gan saka, ka ir Latvijas patriots, te mācījies, audzis un veidojis zinātnieka karjeru.

Sudraba raidījumam nav vēlējusies skaidrot, kādēļ kustību reģistrējusi Gavrilova dzīvoklī, jo viņš žurnālistiem jau visu esot paskaidrojis.

Kā ziņots, Sudraba janvārī dibinājusi biedrību tautas kustība “No sirds Latvijai”, bet vēlāk plānots dibināt arī partiju. Biedrībā ir divas amatpersonas – Sudraba un Diāna Novicka. Sudraba esot aicinājusi savam domubiedru pulkam pievienoties līdzšinējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri.

 

Komentāri (44)

oktaavs 16.02.2014. 20.23

Domāju, ka viņai vajag rullēt kopā tepiķi un fiksi pazust no politikas kamēr nav par vēlu. Vēl nekas nav noticis, bet jau kartējā baisi smagā izgāšanās.

Sen jau skaidrs kas tā par “tautas kustību” un kuras tautas.

+24
-2
Atbildēt

1

    Ojārs > oktaavs 16.02.2014. 21.35

    svarīgi, lai par viņiem nebalsotu latvieši. Ja krievi šķeļas, tas ir pat labi, bet diez vai Antonijas iela to viņiem pieļaus.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 16.02.2014. 20.13

Jā, bet tas jau nav nekas jauns, ka latviešus vajag vēlēsanās krāpt uz nebēdu, lai Sc būtu tāda sabiedrotā kā pareizticīgā Sudraba.

Man nekad nav bijuša s šaubas ko ši jaunkundze pārstāv kopā ar svau brūtgānu Stepašku.

+18
-3
Atbildēt

1

Rinalds 16.02.2014. 22.05

Slēpti kustības biedru saraksti, miglaina programma, tagad vēl reģistrēšanās domubiedra dzīvoklī, lai nu būtu, bet nosaukt šo balagānu par TAUTAS kustību, tā nu tiešām ir augstākā pilotāža.

+15
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu