Itālijas premjers paziņo par demisiju • IR.lv

Itālijas premjers paziņo par demisiju

20
Itālijas Demokrātiskās partijas līderis Mateo Renci ierodas Romā. Foto: EPA/LETA

Sagaidāms, ka vietā nāks Mateo Renci – valdošās centriski kreisās Demokrātiskās partijas pārstāvis

Itālijas premjerministrs Enriko Leta ceturtdien paziņoja par nodomu atkāpties no amata un par savu lēmumu jau informējis prezidentu, ziņo LETA/AFP.

“Pēc Demokrātiskās partijas (PD) vadības šodien pieņemtā lēmuma es informēju republikas prezidentu Džordžo Napolitāno, ka rīt ieradīšos prezidenta pilī, lai nodotu iesniegumu par atkāpšanos no Ministru padomes vadītāja amata,” teikts Letas izplatītajā paziņojumā.

Itālijas valdošās centriski kreisās Demokrātiskās partijas vadība ceturtdien atbalstīja partijas jaunā līdera Mateo Renci aicinājumu steidzami mainīt valdību.

Ierosinājums tika atbalstīts ar 136 balsīm “par” un 16 balsīm “pret”, un sagaidāms, ka Renci kļūs par jauno Itālijas premjerministru.

39 gadus vecais Renci par PD vadītāju kļuva decembrī. Viņš ir plaši kritizējis Letu, kurš pie varas nāca aprīlī un centies izvest Itāliju no recesijas, kuras dēļ bezdarba līmenis pakāpies līdz rekordaugstai atzīmei.

Renci Letam pārmet pārāk gausu lēmumu pieņemšanu un drosmes trūkumu risināt galvenās problēmas, tostarp Itālijas birokrātijas nastu.

Savukārt Leta pārmetis Renci nodevību, jo iepriekš bijusi vienošanās, ka Leta paliks amatā vismaz līdz 2014.gada nogalei.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka vairums itāļu iebilst pret Letas un Renci maiņu. Pret šādu situācijas pavērsienu iestājas 68% respondentu.

 

Komentāri (20)

peerku 14.02.2014. 08.53

Mateo Renzi laušanās ar elkoņiem uz premjerministra krēslu izsktās pagalam nebaudāmi. Nedomāju, ka Itālijas tauta jel ko iegūs, viņam nomainot inteliģento, eiropeisko Enrico Leta.

+1
0
Atbildēt

0

inta_s 13.02.2014. 21.13

Kas tā par demokrātiju kur par premjeru kļūst cilvēks, par kuru neviens pilsonis nav balsojis?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu