Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Cietumsods par kukuļošanu Jūrmalas mēra vēlēšanās piespriests bijušajam mēram Raimondam Munkevicam. Jūrmalas tiesa viņu sodīja ar četru gadu cietumsodu, bet kādreizējo Jūrmalas ātrās palīdzības valdes locekli Normundu Pīrantu ar triju gadu cietumsodu. Abiem noteikta mantas konfiskācija, bet Munkevicam arī liegums trīs gadus ieņemt vēlētus amatus. Abi nav apcietināti un spriedumu gatavojas pārsūdzēt. Pīrantu un Munkevicu aizturēja 2010.gada 18.maijā par 5000 latu kukuļa došanu, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. Divas dienas vēlāk abi tika apcietināti, bet Munkevics – arī gāzts no mēra amata.

Pagājušajā nedēļā divi nenoskaidroti vīrieši uzbruka bijušajam Satversmes aizsardzības biroja vadītājam Jānim Kažociņam. Policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu, bet tiek pieļauta iespējamība, ka uzbrukums varēja būt saistīts ar Kažociņa profesionālo darbību. 

Nepatīkamu lēmumu bijušajiem Parex bankas īpašniekiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim pieņēmusi Rīgas apgabaltiesa – tā apmierinājusi a/s Reverta prasību, no viņiem piedzenot vairākus miljonus eiro par bankai neatmaksātajiem kredītiem. No Kargina tiks piedzīta pamata parāda summa 2 466 479 eiro, kā arī vairāk nekā 300 000 eiro nokavējuma procenti. No Krasovicka tiks piedzīta pamata parāda summa 709 447 eiro. Šajā izdalītajā parāda piedziņas tiesas lietā Revertas prasības kopējais apmērs ir 4 156 609 eiro pret Karginu un 1 150 631 eiro – pret Krasovicki.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu