Rudais lapsēns • IR.lv

Rudais lapsēns

4
Foto — Gatis Gierts, F64
Ieva Puķe

Pielicis punktu televīzijas sērijām Ziemeļu puse un Instrumentu koncerta režijai, Uģis Olte (32) diriģē jauno Dzintara ceļam veltīto LTV raidījumu Dzintara puse un Latvijas izzināšanas eposu Te!

Raksts nebūs par tevi kā Māra Oltes brāli – bilstu Uģim Oltem, intervijas sākumā aicinot precizēt biogrāfiskas detaļas. «Nē, viņš ir mans brālis!» Uģis ar humoru pārliek akcentus. Ar šo tēmu var droši spēlēties. Iesarkans matu čupčiks, ūsas un pašlaik aktuālā bārdiņa – uz ielas neviens nesajauks hipsteru stila rīdzinieku un dabasbērnu Māri.

Trīspadsmit gadus jaunāks, Uģis Latvijas atklāšanas raidījumā Te! tagad ir brāļa sižetu režisors, pats kameras otrā pusē stāvējis tikai īsu brīdi savas televīzijas dzīves pirmsākumos. «Kā saka mana sieviete Lāsma,» Olte piemin dzīvesbiedri un divu bērnu mammu, mākslinieci Lāsmu Lagzdiņu, «Mārītim ir labsirdīgās acis, bet man – indīgās. Ar tādu skatienu nav ko līst kadrā.»

Neaizsēdēties «Blaumanī»

Nekāda metafiziska inde Uģa pelēkajās acīs nevirmo, ja nu vienīgi biežāk nekā vidusmēra latvietim iezibsnās angļu melnā humora dzirkstis. Iespējams, cilvēks, kas viņu pazīst vislabāk, ar šo apzīmējumu drīzāk ir domājis saasināto vērīgumu un attīstīto krāsu redzi – īpašības, kas ļāvušas iekarot autoritāti ne tikai televīzijas jomā. Pagājušā gada nogalē viņš kopā ar Lāsmu Lagzdiņu un Kristapu Epneru veidoja Instrumentu koncertu sērijas Procrastination režiju koncertzālē Palladium. Savukārt ideja par Oltes pirmā autorraidījuma Ēst ir tavā dabā materiālu apkopošanu ne tikai DVD, bet arī recepšu rokasgrāmatā ar pavāru komentāriem un padomiem rezultējusies trīs nominācijās pasaules pavārgrāmatu šovā Francijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu