Ar interneta «telefonu grāmatu» uz Ameriku • IR.lv

Ar interneta «telefonu grāmatu» uz Ameriku

3
Cobook komanda — Kārlis Lauva (no kreisās), Jānis Dancis, Uģis Lazdiņš, Kaspars Dancis, Miķelis Vindavs, Rihards Skuja.
Ieva Puķe

Kad pēc trīs neveiksmīgiem braucieniem uz lidostu tomēr izdevās nokļūt tehnoloģiju izstādē Sanfrancisko, Kaspara Danča (35) izveidoto Cobook pamanīja investori. Tagad viņa komanda strādās Kolorādo

Latviešu izgudrotais Cobook pārdots amerikāņu kompānijai FullContact, visa komanda pārceļas uz Denveru Kolorādo štatā! Pagājušajā nedēļā ziņu aģentūras vēstīja par Latvijas IT vēsturē nebijušu darījumu – ārzemju kompānija ir nopirkusi nevis uzņēmuma darbarokas, bet gatavu produktu, lai to pilnveidotu un pārdotu arvien plašākam cilvēku lokam. Mac, iPhone, iPad lietotnē, ko pašlaik lieto jau vairāk nekā miljons cilvēku pasaulē, kā telefonu grāmatā ir apkopota visos sociālajos tīklos pieejamā informācija par konkrētām personām un to aktivitātēm. 

Valmierā uzaugušie Kaspars un Jānis Danči ar savu komandu nepilnos trīs darba gados centušies Cobook padarīt arvien pārskatāmāku un ērtāku skatītājiem. Šos datus aplūkojot, arī paplašinās sapratne, kādu informāciju par saviem lietotājiem sociālie tīkli publisko, jo uzstādījumi bieži vien tiek mainīti, pat neprasot apstiprinājumu, saka Cobook dibinātājs Kaspars Dancis.

Cobook sešinieku – brāļus Dančus, Miķeli Vindavu, Kārli Lauvu, Rihardu Skuju un Uģi Lazdiņu – sastopu tepat, jauno tehnoloģiju uzņēmumu inkubatora TechHub Riga telpās. Pavisam jauni puiši, divdesmitgadnieki, vienīgi Kasparam Dancim ir 35, Jānis par četriem gadiem jaunāks. «Nekādas hierarhijas,» paziņo Kaspars, negrib fotografēties atsevišķi vai pozēt priekšplānā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu