Latviešu celtas vikingu mājas • IR.lv

Latviešu celtas vikingu mājas

3
Latlaft pārdošanas daļas vadītājs Eriks Eisaks: «Milzīga problēma Latvijā ir fakts, ka, ja kāds uzņēmums būvniecībā maksā visus nodokļus, tas ir konkurētnespējīgs.
Gunita Nagle

Pirms vairāk nekā desmit gadiem dažus latviešu uzņēmējus norvēģu sadarbības partneri pamudināja uzcelt guļbaļķu māju – gluži tādu pašu, kādā reiz dzīvoja vikingi, kad atpūtās no sirojumiem jūrā. Tā sākās nu jau labi iebraukts ceļš starp latviešu uzņēmumu Latlaft un norvēģu pircējiem 

Uzreiz jāuzsver, ka šāds guļbaļķu nams ar velēnu jumtu, kas labi iederas ainavā ar jūru un fjordiem vai meža ieskautā pļaviņā, ir daudzu norvēģu sapnis, ko izlolot izdodas ne katram. Pat ar naftas atradnēm bagātajā Norvēģijā ir jābūt taupīgam, lai atļautos brīvdienu māju, kas celta pēc senām tehnoloģijām, bet vienlaikus ir mūsdienīga, ekoloģiska un ērta. 

Norvēģu pircēji, ierodoties Latlaft filiālē, nereti ņem līdzi ar roku zīmētus rasējumus un no žurnāliem izgrieztus paraugus. Viņi zina, kādas kāpnes vēlas, kādu dēļu grīdas, un, ja uz nopirktā, dārgā zemes pleķīša ēkai atvēlēti, piemēram, 150 kvadrātmetri, viņi vēlas 149,9 kvadrātmetrus lielu māju. Lai gan Latlaft ir izstrādājis ap 20 standartprojektu, katra no 200 Norvēģijā celtajām mājām ir vienreizēja un neatkārtojama, uzsver uzņēmuma pārdošanas daļas vadītājs Eriks Eisaks. 

Mājas tikai norvēģiem

Eriku Eisaku sastopu neilgi pirms viņa tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kurš ir konkursa Eksporta un inovācijas balva patrons un kategorijā Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā sveic arī Latlaft pārstāvjus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu