Miris leģendārais portugāļu futbolists Eusebio • IR.lv

Miris leģendārais portugāļu futbolists Eusebio

24
Portugāles nacionālā leģenda futbolists Eusebiu da Silva Fereira (centrā). Foto: EPA/LETA

 

71 gada vecumā Lisabonā svētdienas naktī miris viens no visu laiku labākajiem futbola uzbrucējiem un Portugāles nacionālā leģenda Eusebiu da Silva Fereira, biežāk zināms kā Eusebiu vai Eusebio, vēsta pasaules mediji.

Mozambikā dzimušais Eusebiu da Silva Fereira tiek uzskatīts par futbola leģendu un vienu no visu laiku labākajiem šā sporta veida uzbrucējiem. Viņš tika iesaukts arī par „Melno panteru”, „Melno pērli” un „Karali”, vēsta BBC. Komentētāji īpaši atzīmējuši viņa ātrumu, tehniku un sitienu precizitāti. Eusebiu stilu mēģinājuši kopēt daudzi spēlētāji.

Lielāko daļu no viņa 22 gadus ilgās futbolista karjeras – 15 gadus – Eusebiu spēlēja Lisabonas klubā „Benfica”. 1962.gadā ar viņa palīdzību komanda ieguva Eiropas kausu, vēsta „Spiegel.de”. Savukārt 1966.gadā Pasaules kausa izcīņā Lielbritānijā viņš iesita visvairāk vārtu un tādējādi Portugāles komanda ieguva 3.vietu.

Kopumā 745 nospēlētajās spēlēs Eusebiu iesita 733 vārtus.

1965.gadā viņš ieguva Eiropas labākā futbolista nosaukumu, ticis nosaukts par Āfrikas labāko futbolistu un kā devītais labākais iekļuvis XX gadsimta futbolistu sarakstā, ko aptaujā izveidoja Starptautiskā Futbola federācija.

Eusebiu jau dzīvam esot bronzas piemineklis Lisabonā uzstādīts viņa kluba „Benfica” priekšā.

 

Komentāri (24)

Inese 05.01.2014. 12.47

Par Fila Everlija nāvi IRsa gan neuzrakstīs nekad.

http://www.youtube.com/watch?v=i90r6OX3RYo

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu