Putins: Krievija vēl nav pieņēmusi lēmumu par "Iskander" izvietošanu Kaļiņingradā • IR.lv

Putins: Krievija vēl nav pieņēmusi lēmumu par “Iskander” izvietošanu Kaļiņingradā

23
Krievijas prezidents Vladimirs Putins preses konferencē. Foto: ITAR-TASS/LETA

Maskavai esot arī citi ieroči savai aizsardzībai

Maskava vēl neesot izlēmusi, vai Kaļiņingradas apgabalā izvietot raķetes “Iskander”, kuras iespējams aprīkot ar taktiskajām kodolgalviņām, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

“Pirmkārt, mēs vēl neesam pieņēmuši šādu lēmumu. Lai viņi nomierinās,” žurnālistiem sacīja Putins. “Otrkārt, nav nepieciešamības nevienu aizstāvēt. Nav vajadzības nevienu provocēt veikt atbildes pasākumus.”

Tajā pašā laikā jau pirmdien Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis atzina, ka, atbildot uz NATO pretraķešu aizsardzības sistēmas izvietošanu, raķetes “Iskander” esot izvietotas Rietumu kara apgabalā, kurā ietilpst Krievijas Eiropas daļas vidiene, rietumi un ziemeļi, tostarp Kaļiņingradas apgabals un Baltijas valstu pierobeža, ziņo LETA/AFP.

Tikmēr Putins ļāva noprast, ka Maskavai esot arī citi ieroči savai aizsardzībai. “”Iskander” ir tikai viens no iespējamajiem atbildes elementiem, taču tālu ne visefektīvākais, lai gan savā segmentā tas ir viens no spēcīgākajiem ieročiem pasaulē,” norādīja Krievijas prezidents.

Kā ziņots, par raķešu “Iskander” izvietošanu Krievijas Kaļiņingradas apgabalā, kas robežojas ar Poliju un Lietuvu, kā arī citviet Baltijas valstu pierobežā, pirmais pagājušās nedēļas nogalē vēstīja vācu laikraksts “Bild”.

Par raķešu izvietošanu Kaļiņingradas apgabalā liecina slepeni satelītuzņēmumi, ziņoja laikraksts. Fotogrāfijās redzami raķešu kompleksi “Iskander-M”, kas ir izvietoti Kaļiņingradas apgabalā, kā arī Baltijas valstu pierobežā, un to skaits mērāms ar divciparu skaitli.

Jau 2011.gadā toreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs paziņoja par militāri tehniskiem un diplomātiskiem soļiem, ar kuriem Krievija atbildēs uz ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršanu Eiropā.

Kā pirmais solis tika minēta radiolokācijas stacijas, kas brīdinātu par raķešu uzbrukumu, tūlītēja izveidošana Kaļiņingradas apgabalā. Šī iecere jau ir īstenota. Kā nākamais solis tika minēts, ka turpat tiks izvietoti arī raķešu kompleksi “Iskander”.

“Iskander-M” darbības rādiuss ir 500 kilometri, un tās var aprīkot gan ar konvencionālām kaujas galviņām, gan kodolgalviņām. Par iespējamo raķešu “Isklander” izvietošanu tiešā Eiropas Savienības (ES) robežu tuvumā satraukumu jau paudušas gan Baltijas valstis, gan Polija, gan ASV.

 

Komentāri (23)

Aivars Krauklis 19.12.2013. 17.31

Pundurs pļāpā, pa to laiku raķetes ar tik zīmīgo vārda „Aleksandrs” aziātisko transformāciju „Iskander” uzrodas gar visu Krievijas rietumu robežu. Vai vēl kādi jautājumi par Eiropas robežām?( Īstajām, civilizācijas un kultūras robežām, nevis Peķkas virssulaiņa Tatiščeva izdomājumiem.)

+5
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 19.12.2013. 13.51

ņeznaika puķins? Iskanderi stāv tur, kur tie stāv, bet viņš vēl nav pieņēmis lēmumu, vai tos tur izvietot? Kurš tad pieņem lēmumus?

+5
0
Atbildēt

1

    Andris > silvija_vitina 19.12.2013. 15.02

    > traductrice
    Iskanderi paņēma brīvsoli.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

dzintarz 19.12.2013. 15.14

Krievija vēl nav pieņēmusi lēmumu par “Iskander” izvietošanu Kaļiņingradā
=============
Oi,oi,oi!
Kad asiņainā pļundura sagrābtā valsts beidzot pieņems lēmumu par raķešu izvietošanu okupētās Austrumprūsijas Kaŗalaučos, tad arī vērtēsim.
Pietiek mums šitā “pundura uz māla kājām” stila prezentāciju/blefu – lai izliek kārtis – paskatīsimies..

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu