Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks diskusija par operu • IR.lv

Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks diskusija par operu

25
Diskusijā piedalīsies arī jaunais LNO vadītājs Zigmars Liepiņš. Foto Ieva Lūka, LETA

Kas operā ir galvenais – mūzika vai režija? Diskusijā piedalās LNO vadītājs Zigmars Liepiņš, režisors Viesturs Kairišs, komponiste Anitra Tumševica, kinorežisors Edmunds Mickus

Šodien, 4.decembrī plkst.17.30 Rakstniecības un mūzikas muzejā norisināsies pasākums “Opera mūsdienās – interešu sadursme vai mākslu sintēze?”, kurā diskutēs par aktuāliem operas mākslas jautājumiem. 

Sarīkojumā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas (LNO) jaunais vadītājs Zigmars Liepiņš, režisors Viesturs Kairišs, komponiste Anitra Tumševica, kuras kameropera pusaudžiem “Sarkans” 2008.gadā uzvarēja starptautiskā operu konkursā Norvēģijā, kā arī Edmunds Mickus, kas veidojis filmu par šo operu. Kas operā ir galvenais – mūzika vai režija? Šis strīdus jautājums no jauna aktualizējies līdz ar komponista Liepiņa stāšanos LNO valdes priekšsēdētāja amatā, kad viņš pauda turpmāko LNO darbības vīziju. Diskusijā tiks skatīti arī citi Baltā nama jaunajam darbības posmam būtiski jautājumi, piemēram, elitārās mākslas un uz plašu publiku orientētu iestudējumu attiecības, oriģināloperu vieta operas repertuārā. 

Pasākuma otrajā daļā būs iespēja noskatīties fragmentus no Mickus filmas “Stāsts par Anitras Tumševicas kameroperu “Sarkans””. Pasākumu vadīs Ligita Ašme no Rakstniecības un mūzikas muzeja. 

Diskusijas apmeklējums būs par maksu.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu