Bērziņš atsakās komentēt Ušakova atbildību Zolitūdes traģēdijā • IR.lv

Bērziņš atsakās komentēt Ušakova atbildību Zolitūdes traģēdijā

162
Foto: Edijs Pālens, LETA
Indra Sprance

Vaira Vīķe – Freiberga: par šāda veida notikumiem politisko atbildību nenes ne premjers, ne kāds cits, izņemot pilsētas pašvaldības autoritātes

 

Lai arī Valsts prezidents pagājušā nedēļā bija ass savos izteikumos par masu slepkavību Zolitūdē un valstī valdošo “amorfo sistēmu, kas nodrošina, lai neviens ne par ko neatbildētu” un pēc tikšanās ar prezidentu šonedēļ par atkāpšanos paziņoja premjers Valdis Dombrovskis, Rīgas domes vadības politisko atbildību Valsts prezidents Andris Bērziņš šobrīd atsakās komentēt.

 

Ir.lv sazvanīja Valsts prezidentu un uzdeva jautājumu: vai politiskā atbildība par Zolitūdes traģēdiju ir jāuzņemas arī Rīgas domes vadībai? Bērziņš atbildēja: “No manis tagad nekas neskanēs. Tā arī es pateicu, kamēr nebeigsies šī te epopeja.”

 

Prezidents aicināja sazināties ar preses sekretāri Līgu Krapāni, kas atkārtoja Bērziņa pirms vairākām dienām publiski teikto – „katram pašām, kas ir bijis iesaistīts visu to izšķirošo lēmumu pieņemšanā, kuri varēja ietekmēt Zolitūdes notikumu gaitu, ir jāizvērtē gan sava politiskā, gan morālā atbildība un jāpieņem lēmums, kā rīkoties tālāk. “ Sīkāk prezidenta viedokli varēšot uzzināt tikai tad, kad viņš būs izrunājies ar visām partijām par jaunās valdības veidošanu.

 

 

Pārsteigumu par premjera lēmumu atkāpties ceturtdien pauda eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga, kas intervijā LTV raidījumam “Panorāma” sacīja: “Par šāda veida notikumiem privātas firmas ēkā politisko atbildību jau nenes ne premjers, ne kāds cits, izņemot varbūt pilsētas pašvaldības autoritātes, kas ir saistītas ar būvdarbiem un būvatļaujām, arhitektiem un būvniekiem un plāniem.” Eksprezidente sacīja, ka neredz loģiku, kāpēc vajadzējis atkāpties Dombrovskim, bet saprot, ka viņš uzņēmies morālo atbildību.

 

Jau vēstīts, ka 21.novembrī Zolitūdē sagruvusi veikala “Maxima” ēka, nogalinot 54 cilvēkus un vairākus desmitus smagi savainojot. Pirms nelaimes vairākas reizes nostrādājusi ugunsdzēsības signalizācija, taču cilvēki netika evakuēti. Traģēdija rosinājusi plašas diskusijas par būvniecības kvalitāti Latvijā – par būvnieku, projektētāju, Rīgas būvvaldes atbildību projektu sagatavošanā un uzraudzībā, par “Maxima” attieksmi pret darbiniekiem un veikalu tīkla apmeklētāju drošību.

 

Uzņemoties politisko atbildību par notikušo, 27.novembrī par atkāpšanos paziņoja premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) īpaši sasauktā preses konferencē nekavējoties paziņoja jau iepriekš sociālajos tīklos pausto, ka atkāpties negrasās, jo par savu atbildību uzskata palīdzības sniegšanu cietušajiem un traģēdijas izmeklēšanas veicināšanu. No žurnālistu jautājumiem Rīgas mērs izvairījās.

Komentāri (162)

silvija_vitina 29.11.2013. 13.45

Varbūt par prezidenti iecelt Līgu Krapāni? Viņa vismaz prot runāt un nesamuldēsies aiz muļķības.

Mums nav prezidents “nulle”. Mums prezidents ir “zem nulles”. Jo ikreiz, kad viņš paver muti, ir vai nu bailēs jāsastingst (ka tik atkal ko neizspļauj), vai jānosargst.

+51
-2
Atbildēt

1

    gliters > silvija_vitina 29.11.2013. 13.48

    Runāt neprot, bet intrigu vērpšanā gan roku iesitis.

    +25
    -1
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 29.11.2013. 13.35

Nemāci vecu runci pelnos d…t, nemāci vecam komunistam partijas statutus

+48
0
Atbildēt

1

dace_ampermane 29.11.2013. 15.00

Lozungam būtu jābūt:

Nost Bērziņu, Ušakovu un Ameriku! Atpakaļ Valdi Dombrovski! Tik kur tos 10 tūkstoš cilēkus dabūt. Tas nav nekas neiespējams, ja tauta nebūtu stulba un kūtra.

+35
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu