100 000 latu vērtie putekļsūcēji • IR.lv

100 000 latu vērtie putekļsūcēji

4
Bucher Schoerling Baltic valdes priekšsēdētāja vietnieks Mikus Brakanskis.

Jau turpat desmit gadus Ventspilī tiek ražotas ielu tīrīšanas iekārtas Francijas, Itālijas, Vācijas un citu Eiropas valstu pašvaldībām. Latvijā pagaidām tādas ir trīs, toties Maskavā, kur tās ļoti pieprasītas – desmitiem

Amerikas leģenda ir Henrijs Fords, bet viena no Rietumeiropas leģendām varētu būt Heinrihs Buhers, kurš 1807.gadā Nīderveningenas pilsētā netālu no Cīrihes atvēra savu smēdi, būdams vienlaikus gan tās īpašnieks, gan vienīgais strādnieks. Divsimt gadu laikā no smēdes izaugusi Šveices kompānija Bucher ar vairāk nekā 25 ražotnēm visos kontinentos, izņemot Āfriku, 10 000 darbinieku un gada apgrozījumu ap 2,4 miljardiem Šveices franku.

2004.gadā Ventspils brīvostas brīvajā ekonomiskajā zonā atklājot savu pirmo un vienīgo ražotni Austrumeiropā, Bucher ienāca Latvijā. Šī ienākšana notika ļoti pakāpeniski, pat piesardzīgi un tajā pašā laikā mērķtiecīgi. «Vēl 2006.gadā mēs šeit bijām ne vairāk kā 40 cilvēku un nodarbojāmies tikai ar jau gatavu detaļu montāžu,» atceras uzņēmuma valdes priekšsēdētāja vietnieks Mikus Brakanskis. «Ņemot vērā ražojamo iekārtu sarežģītību un Šveices kompānijas ārkārtīgi augstos kvalitātes standartus, nebija stratēģiskā lēmuma sākt uzreiz ar lielu darbinieku skaitu un uzreiz pārcelt ražošanu no Vācijas vai Šveices uz Ventspili.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu