Raidījums: Deputāte Grigule sevis reklamēšanai tērē 50 tūkstošus • IR.lv

Raidījums: Deputāte Grigule sevis reklamēšanai tērē 50 tūkstošus

88
Saeimas deputāte Iveta Grigule. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Partijas biedri – konkurenti uz vietām Eiroparlamentā – par to nebūt nav priecīgi

Kad gribu pasmelties patriotismu un enerģiju, tikt prom no tās sadrumstalotības, ko ikdienā ienes Vecrīgas bruģis un politika, kad šķiet, ka dzīves likstas tūliņ izsitīs pamatu zem kājām, es arvien atgriežos Latvijas laukos pie tradīcijas un vērtību skaidrajiem avotiem. Pie saknēm. Tā saka „pilsētas meitene ar laukiem sirdī” Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS), kas iztērējusi vairāk nekā 50 000 latu, lai nākamgad tiktu Eiroparlamentā.

Kā svētdien informē TV3 raidījums „Nekā personīga”, deputāte, lai sevi reklamētu, vairāku simtu tūkstošu eksemplāros izdevusi avīzi, kas izmaksā ap 20 tūkstošiem latu. Šonedēļ rīdzinieki un citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji pastkastītēs saņēma Grigules apsveikuma kartiņu Latvijas valsts dzimšanas dienā, bet LTV pirms valsts svētkiem labākajā raidlaikā vakarā pārraidīja nacionālvēsturiskā stilā uzņemtus patriotiskus klipus, kuru nobeigumā Grigule valsts iedzīvotājus sveica svētkos.

Nauda, kas izmantota Grigules reklamēšanai, nav viņas pašas, noskaidrojuši „Nekā personīga” žurnālisti.

Grigulei ir paredzēta trešā vieta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Eiroparlamenta vēlēšanu sarakstā. Pirmais numurs būšot iepriekšējo vēlēšanu ZZS līderim Andrim Bērziņam, otrais – zaļo deputātam Kārlim Seržantam. Neviens no viņiem vēl kampaņu nav sācis.

Tikmēr Grigule katru piektdienu kādā pilsētā rīko tikšanos ar vēlētājiem, sludinājumi vien viņai līdz šim izmaksājusi ap septiņiem tūkstošiem latu, bet 20 tūkstoši aizgājuši par miljons eksemplāros izdoto avīzi un vairāk nekā 20 000 latu par reklāmām televīzijā un internetā.

Griguli pirms pāris gadiem izslēdza no Latvijas Zaļās partijas – viņa bija savākusi atbalstītāju pulciņu, lai kļūtu par zaļo līdzpriekšsēdētāju, tomēr Grigules dēļ ZZS sanāca tādas nepatikšanas, kas apdraudēja visu partiju apvienību. Kāds uzņēmējs bija neatļauti Griguli reklamējis kā trešā persona, tāpēc KNAB partijai uzlika naudas sodu un nebija tālu, ka būtu atņemts arī valsts finansējums. Šādu līderi zaļajiem nevajadzēja.

Grigule septembrī iestājās Latvijas Zemnieku savienībā un kopā šā brīža viņai domātā uzņēmēju nauda iet caur LZS kasi, stāsta raidījums. Tādējādi Grigules sponsori kļuvuši publiski. Viens no viņiem ir jaunības dienu draugs uzņēmējs Valdis Kalnozols, kurš lēš, ka pēdējo gadu laikā Grigulei esot piešķīris 10 000 latu. Pēdējais ziedojums bijis četri tūkstoši.

Kāds Ventspils uzņēmējs Aleksejs Opolčenovs, kurš atteicies no Latvijas un pieņēmis Krievijas pilsonību, deputātei ziedojis 5000 latu. Viņam piederošā elektroinstalāciju firma bieži uzvar Ventspils domes konkursos par labiekārtošanas darbiem. No citu valstu pilsoņiem partija ziedojumus pieņemt nedrīkst, tāpēc Opolčenovam jau nauda ir aizskaitīta atpakaļ.

5000 latus ziedojis vēl kāda Ventspils elektrouzņēmuma īpašnieks Dzintars Salmiņš, regulārs uzvarētājs pilsētas pasūtījumos. Ventspils galva Aivars Lembergs gan noliedz, ka būtu ieteicis uzņēmējiem ziedot Grigulei.

Grigulei 2000 latu ziedojis arī viņas kolēģis no laika, kad abi strādāja Jūrmalas pašvaldības uzņēmumu valdēs, Raitis Arnts. Grigules labs paziņa ir arī Dainis Domiņš, Vangažu kafejnīcas „Pie brāļa” un kafejnīcas „Pie lidojošās vardes” līdzīpašnieks. Viņš gan ziedojis tikai 1000 latu, tomēr viņa tuvinieki Sandris Dreimanis un Agnese Deruma arī katrs ziedojuši pa tūkstotim.

Tomēr visinteresantākais ir 1000 latu ziedojums, kuru Grigulei sarūpējis kāds Itālijas pilsonis Davide Pompili. Šis uzņēmējs Latvijā centies izvērst itāļu delikatešu tirdzniecību, tomēr ar mainīgām sekmēm. Viņa veikals Lāčplēša ielā slēgts, tikko aizvērusies lete Rīgas Centrāltirgū, bet ziedojums Grigulei gan nodots.

Kopā Grigule ziedojumos caur Zemnieku savienības kasi saņēmusi ap 35 000 latu. Ar to nepietiek, lai nosegtu 50 000 latu tēriņus.

Saeimas deputāte Grigule raidījumam apliecina, ka ziedot uzrunājusi „gan savus draugus, gan bijušos darba kolēģus, kursabiedrus un radiniekus”, izstāstījusi ideju par patriotisko reklāmu, kas vajadzīga laikā, kad „valsts pilnīgi neiegulda patriotiskajā audzināšanā”. Viņa apgalvo, ka lielāko daļu ziedotāju nepazīst: „Cilvēki ziedo.”

Vaicāta, kā Grigule kārtojusi finanšu jautājumus, pirms iestājās LZS, viņa norāda, nauda vienmēr gājusi „caur vienu partiju, caur otru partiju”. Uz norādi, ka laikā uz Dziesmu svētkiem, kad viņa nebija nevienā partijā, bet patriotiskā reklāma ar Griguli bija redzama TV, vai viņa „pa taisno” maksājusi televīzijas kasē, Grigule atbild, ka „tādas mazas detaļas” viņa neatceras.

Ar Grigules kampaņu ir nemierā Zaļajā partijā, rūgst arī Zemnieku savienības deputāti. EP vēlēšanu saraksta līderis Andris Bērziņš baidās, ka Grigule cerētā atbalsta vietā ar tik uzbāzīgu reklāmu var atbaidīt vēlētājus.

Tomēr Grigules pusē ir LZS vadītājs Augusts Brigmanis. Viņš uzskata, ka zaļie Griguli no partijas izsvieda, jo baidījās no viņas spēcīgās personības. Zemnieku savienībai tāda kandidāte esot īsti vietā. „Man absolūti sakrīt ar viņu domas par eiro ieviešanas nevajadzību [pašreizējā] Latvijas finansiālajā sistēmā, un es redzu, ka viņa ir cilvēks, kas māk pastāvēt un argumentēt savu viedokli. Uzskatu, ka šādi cilvēki Latvijas Zemnieku savienībai ir vajadzīgi,”saka Brigmanis.

Tomēr 50 tūkstoši latu nav viss, kas Grigulei nepieciešams. Viņas kampaņa tikai uzņem apgriezienus, norāda „Nekā personīga”. Līdz gada beigām deputāte plāno apbraukāt visu Latviju. Reklāmās, kas vēl sekos, galvenais uzsvars būšot uz nacionālajām vērtībām, jo preteiro kampaņa esot galā kā neaktuāla.

 

Komentāri (88)

buchamona 18.11.2013. 08.25

…bet LTV pirms valsts svētkiem labākajā raidlaikā vakarā pārraidīja nacionālvēsturiskā stilā uzņemtus patriotiskus klipus, kuru nobeigumā Grigule valsts iedzīvotājus sveica svētkos…+++ es arī uzrāvos uz Grigules reklāmas :) Ar interesi skatījos vēsturiskus kadrus par Brīvības cīņām, kadros varēja redzēt karavīrus, kuri man kopš bērnības ir bijis kaut kas īpašs, bet tad pēkšņi Grigules balss. Tajā mirklī man šis ” pārsteigums” izklausījās kā tīrākā mūsu karavīru piemiņas zaimošana.

Vajadzētu ar likumu aizliegt šādus vēsturiskus materiālus izmantot politiķu pašreklāmās.

+29
0
Atbildēt

0

ciparsone 17.11.2013. 22.21

Sit cauri Lemberga kretīnismu un Ūdres manieres.

+22
-3
Atbildēt

1

peerku 18.11.2013. 10.26

Grigules kampaņa,- tā ir patriotisma mērcē pasniegta lielulība un alkatība. Ja cilvēki uz tā uzķersies, tad to mēs arī esam pelnījuši.

+19
0
Atbildēt

18

    aigarsaboltins > peerku 18.11.2013. 12.17

    Ino, visu cieņu, es saprotu, ka vecums nenāk viens un Alcheimera slimības pazīmes pats slimnieks nemana, bet Tavi komentāri bezjēdzības aspektā izceļas pat uz vispārējās NA muļķības fona.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > peerku 18.11.2013. 11.32

    Hei, ABC! Vai lāpu jau iegādājies?:):):)

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > peerku 18.11.2013. 11.55

    ABC. ..vai skrandu proletariāts Nike treniņtērpu var atļauties iegādāties
    __________________
    Vai gribi teikt, ka esi no LV 100 bagātāko cilvēku saraksta?:)

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > peerku 18.11.2013. 13.32

    DD1, kādas idejas Tu saskati man veltītajos Ino komentāros? Vistīrākais marasms, un manas atbildes ir acīmredzama fakta konstatācija, nevis sitiens zem jostas vietas.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > peerku 18.11.2013. 11.43

    ABC. O nē! Daudz foršāk būs Nike trenūzenes, bet uz vēdera ar sarkaniem burtiem Na Berļin:)

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > peerku 18.11.2013. 23.27

    Nu kā gan godīgais Repše pinās ar tādiem!?Nu fui,kāpēc neviens viņam to nepasaka,ko?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    peerku > peerku 18.11.2013. 12.26

    > ABC

    Mani arī turpmāk interesēs Jūsu viedoklis, bet ar norunu, ka Jūs mums, večukiem, nesitīsiet zem jostas vietas. Tas vienkārši jaunam, veselīgam uzņēmējam nepiestāv. Lai ir ideju sadursme, bez neatļautiem paņēmēniem. OK?

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > peerku 18.11.2013. 13.43

    meerin, es savulaik balsoju par Jauno Laiku, līdz Āboltiņa izēda Repši. Pēc tam vairs vēlēšanās neesmu piedalījies – vienkārši neredzu, par ko balsot. Es cienu Repši kā cilvēku, taču viņš nav piemērots mūsu valsts politiskajai kultūrai …

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > peerku 18.11.2013. 11.36

    Jā, vēl tikai jāuzvelk ķīniešu krekls un jāuzraksta ar lūpkrāsu uz vēdera: “Lūsi, mēs ar tevi līdz kapa malai”, tad būšu gatavs. Skāde tik, ka temperatura nav mīnusos – nebūs tas efekts.

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > peerku 18.11.2013. 11.01

    ABC Un labākais, ka aiz visām kopā pa lielam vieni un tie paši viepļi, tik cik mums piedāvājums un it kā izvēle ir uztaisīta dažāda :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    cheszz > peerku 18.11.2013. 14.52

    Repše ir gudrs un patriotiski noskaņots politiķis, taču pārējā kompānija gan nevieš uzticību: Belokoņs, vēl tā ātro kredītu Fromane. Nepatīk arī viņu uzmācīgā reklāmas kampaņa, kas noniecina Latvijas ekonomisko attīstību pēdējos gados un aicina uz kaut kādu Āzijas modeli. Es skatīšos, kas iznāks no Demokrātiskajiem patriotiem, vai arī balsošu par Vienotību.

    betijaic.- Neuzskatu sevi par aitu (vai aunu), iepriekšējās vēlēšanās balsoju par ZRP, un neko viņi man nesolīja, un nekādi viņi mani nebija pievīluši. Pievīla tikai tagad, dzēšot sarkanās līnijas pret oligarhiem.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    peerku > peerku 18.11.2013. 13.49

    Ar manu balsi Repše vienmēr varēs rēķināties. Viņš jau ir daudzas reizes pakalpojis Latvijai, gan jau viņam spara un patriotisma diezgan, lai atkal izdarītu kaut ko būtisku.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Līna Kārkliņa > peerku 18.11.2013. 13.35

    Par ko būtu jābalso Tavuprāt????
    —————————–
    Bez liekas tielēšanās un liekulības mēs izskatām tikai 2 variantus – V un Repši….par repšes veidojumu vēl ir jāskatās, bet par pašu Eināru man nav nekādu bažu….vienu gan varu teikt pavisam droši – ja pēdējās vēlēšanās mūsu ģimenes jaunatne pat vecomāti aizvilka nobalsot par na, tad uz nākošām vēlēšanām šīs 3 balsis tai ir zudušas neatgriezeniski…..

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > peerku 18.11.2013. 11.07

    Ak vai, Tev ir pilnīga taisnība. Manā uztverē ZZS un NA ir īpaši pretīgas tāpēc, ka izmanto visneaizsargātāko elektorāta daļu – zemniekus un mazizglotus algota darba strādniekus, kuriem visvieglāk iestāstīt jebkuru ideju.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > peerku 18.11.2013. 11.50

    Diezin vai skrandu proletariāts Nike treniņtērpu var atļauties iegādāties, ko nu es tur izlekšu un nacpatriotiskās sirsniņas ar skaudības bacili sagandēšu. Cik noprotu, Lūsim ir kaut kāds sakars ar kādu ebreju vārdā Berļin? Tā tomēr varētu būt privāta informācija, ja nepatīk mans pirmais ierosinājums, var jau uzrakstīt arī “Lūsi, Lūsi, kasi ,,,ūsi”.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > peerku 18.11.2013. 10.49

    ABC: Par ko būtu jābalso Tavuprāt????

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > peerku 18.11.2013. 10.42

    Ak vai, bet jebkurš NA pasākums arī ir patriotisma mērcē pasniegta alkatība, liekulība un stulba varaskāre.

    +13
    -9
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > peerku 18.11.2013. 10.54

    Bronks, uz šo jautājumu man atbildes nav. Aiz katras partijas vīd kāds derdzīgs vieplis…Es reizēm apskaužu rumāņus, kam pietika dūšas pielikt pie sienas Čaušesku, bet, no otras puses, – tas Rumānijas saimniecisko stāvokli nekādi nav padarījis labāku.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu