JRT jauna izrāde "Dukši" • IR.lv

JRT jauna izrāde “Dukši”

24
Izrādes "Dukši" plakāts

Izrāde par divu brāļu attiecībām. Dramaturģe Agnese Rutkēviča, režisors Gatis Šmits. Lomās – Ģirts Krūmiņš, Baiba Broka, Edgars Samītis, Andis Strods.

Trešdien, 6. novembrī Muzeja zālē (Talsu ielā 1) pirmizrādi piedzīvos Jaunā Rīgas teātra (JRT) jauniestudējums “Dukši”. To kopā ar jauno latviešu dramaturģi Agnesi Rutkēviču veido režisors Gatis Šmits, scenogrāfs Rudolfs Bekičs un kostīmu māksliniece Keita. Lomās – Ģirts Krūmiņš, Baiba Broka, Edgars Samītis un Andis Strods.

Pēc daudzu gadu nesarunāšanās divi brāļi cenšas atrast kopīgu valodu. Brāļu dzīves pieredzes un uzskati ir pārāk atšķirīgi, nav viegli pārvarēt aizspriedumus un piedot pagātnes nodarījumus. Situācija kļūst nekontrolējama, kad vēl nenokārtoto attiecību virpulī pie viņiem ierodas abu mīļotie cilvēki.

Izrādes pamatā ir jauna latviešu oriģinālluga, ko Agnese Rutkēviča veidojusi kopā ar režisoru Gati Šmitu un JRT aktieriem. Šī būs JRT pirmā sadarbība ar jauno dramaturģi.

„Man kā cilvēkam, kurš spēj rakstīt tikai vienatnē, šī iestudējuma process bija īpašs. Mēs ar režisoru, aktieriem un scenogrāfu radošā procesa ietvaros daudz pētījām un diskutējām. Tā stāsts, ar kuru ilgu laiku dzīvoju viena, kļuva arvien dzīvāks. Tas ir maģisks mirklis, kad lugas varoņi saplūst ar aktieri, un tālāk jau viņi paši veido dialogu ar savu raksturu. Stāsts ir par mazliet nogurušiem cilvēkiem, vientulību un cilvēka dzīves jēgu – mīlestību. Iespējams, cilvēce šobrīd pārdzīvo „atsvešinātības un noguruma gadsimtu”, kad vērtības, kas kādreiz bija svarīgas, mūsdienu sabiedrībā vairs nav aktuālas. Kā reiz rakstījis M. Māterlinks: „Pienāks laiks, un tas nav tālu, kad dvēseles sapratīsies bez miesas starpniecības.” Pats Māterlinks gan vairs neuzzinās, ka pareģojis 21. gadsimtu,” tā par šo sadarbību izsakās Agnese Rutkēviča.

Nākamās izrādes – 7., 8., 9. un 10. novembrī, 4., 5. un 6. decembrī.

Biļetes cena Ls 12. Biļetes nopērkamas www.biletes.1188.lv

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu