Televīzija un RE–akcija* • IR.lv

Televīzija un RE–akcija*

5
Ingas Spriņģes vadītais LTV raidījums 1:1, kurā piedalījās Gunārs Ķirsons.

Cik izdevušies ir jaunie LTV raidījumi? Vērtē teātra un kino režisors Pēteris Krilovs

Jau no vasaras beigām ielu plakāti Rīgā brīdināja par briestošām pārmaiņām Latvijas televīzijā. Reklāmas solīja, ka satrūksimies no skarbiem jautājumiem un atklātām atbildēm. Dizains ir iespaidīgs. TV kadrs ir piesātināts ar valstiskām krāsām, attēls nopietns, padrūms, toties bez muļķīgām mēbelēm, neattaisnotiem foniem, neveiklām intervējamo pozām. Ja skatās pa gabalu, pārmaiņas ir uz labu.

Ziņkārība mani nosēdināja pie televizora tuvāk, lai pārmaiņu vējš iepūstu sejā svaigu un skarbu jautājumu un atbilžu brīzi. Tas notika, bet ne vienmēr. Visvairāk mani pārliecināja sens un pārbaudīts raidījumu modelis – hard talk jeb aktuālā intervija 1:1

Jautājumu šausmene

Inga Spriņģe un Gundars Rēders labi apzinās, ka viņiem raidījumā 1:1 jāspēlē «sliktie» nejauko jautājumu uzdevēji. Visas pasaules skatītājiem tā ir dziļi patīkama raidījumu forma, gandrīz vai sociālo komunikāciju «šausmene», kur viens tiek burtiski «izcepts» ar jautājumiem vien. Ekrāna gladiatoru arēnā nonāk viss – personība, uzskati, darbības veids un pat cilvēciskas vājības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu