Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Kamēr Nacionālās aviosabiedrības airBaltic izpilddirektoram Martinam Gausam vēl uz diviem gadiem pagarināts darba līgums, KNAB lūdzis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo uzņēmuma vadītāju Bertoltu Fliku, vainojot viņu ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā, lai ietekmētu valdības un amatpersonu lēmumus par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu. 2011.gada septembra divās dienās Fliks nepamatoti atcēla vairākus aviokompānijas reisus.

Sākusies tiesas prāva vienā no lielākajām kukuļošanas lietām Latvijā – pirmdien Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā prokurore Velta Zaļūksne nolasīja apsūdzību tā dēvētajā Daimler kukuļošanas krimināllietā. Uz apsūdzēto sola  sēdās seši cilvēki – bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra padomnieks un kādreizējais SIA Rīgas satiksme padomes priekšsēdētāja vietnieks Leonards Tenis (attēlā pa kreisi), uzņēmējs Armands Zeihmanis un viņa sieva Vita Zeihmane, Zviedrijā reģistrēta uzņēmuma direktors Raimonds Krastiņš, kā arī Agris Korošev-skis un uzņēmējs Sergejs Zambers. Apsūdzība uzskata, ka kukuļos saņemti vairāk nekā pieci miljoni eiro (3,5 miljoni latu).

Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesneša Raimonda Bula rīcības tiesiskumu kādā maksātnespējas procesā. Pārbaudes laikā tiks izvērtēts ne tikai tiesneša rīcības tiesiskums, bet arī maksātnespējas process kopumā. Pēc Satversmes tiesas atzinuma Danske Banka sūdzības lietā, ir nopietnas šaubas par to, kā konkrētajā maksātnespējas procesā likuma normas interpretējis tiesnesis un maksātnespējas administrators. Pēc LTV ziņām, Buls savu Jūrmalas namīpašumu jau pārrakstījis uz dēla vārda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu