"Latvijas finierim" piešķir 4,42 miljonu latu UIN atlaidi • IR.lv

“Latvijas finierim” piešķir 4,42 miljonu latu UIN atlaidi

29
Finiera ražotnē. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valsts piešķīrusi atlaidi ” par uzņēmuma atbalstāmo investīciju projekta gaitā veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem

Valdība otrdien vienojās piešķirt uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi a/s “Latvijas finieris” par atbalstāmo investīciju projekta gaitā veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem. Piemērotā UIN atlaide plānota 4,42 miljonu latu, ziņo „Nozare.lv”.

“Latvijas finiera” investīciju projekta gaitā plānoto ieguldījumu apjoms ir 17,7 miljoni latu, tādējādi uzņēmumam pēc projekta īstenošanas būs tiesības piemērot UIN atlaidi 4,42 miljonu latu apmērā.

Projekta īstenošanas ilgums ir 60 mēneši, sākot projektu vienu līdz divus mēnešus pēc Ministru kabineta lēmuma par investīciju projekta atbalstīšanu.

Ņemot vērā uzņēmuma prognozēto kopējā apgrozījuma pieaugumu un nomaksājamo nodokļu pieaugumu, papildus valsts budžetā iemaksātie nodokļi pārsniegs sākotnēji piemēroto atlaidi 4,42 miljonu latu apmērā trešajā gadā pēc investīciju projekta īstenošanas (2016.gadā).

“Latvijas finiera” valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems norādīja, ka ar atbalstāmo investīciju projektu uzņēmums plāno sasniegt straujāku izaugsmi produktu ražošanā un procesu automatizācijā, lai nodrošinātu konkurētspēju globālajā tirgū. Palielinot uzņēmuma produkcijas pievienotās vērtības un eksporta rādītājus, uzņēmums plāno iegūt vairāk līdzekļu konkurētspējīga atalgojuma nodrošināšanai darbiniekiem.

“Visu izšķir attīstības ātrums, un šajā ziņā valsts atbalstam ir ļoti liela nozīme. Turklāt runa nav tikai par lielajiem investīciju projektiem ar būtisku ietekmi uz tautsaimniecību. Tikpat svarīgi, piemēram, ir arī turpmāk saglabāt regulējumu par palielināto nolietojuma koeficientu (1,5) jaunām iekārtām un tehnoloģijām, attiecinot to arī uz modernizācijas projektiem. Tāpat būtu jāsaglabā ES fondu finansējuma piešķiršana jaunu tehnoloģiju ieviešanai un jaunu produktu komercializācijai lielākos apjomos. Nozīmīgi ir arī nodokļu stimuli speciālajās ekonomiskajās zonās un atbalstāmajos reģionos,” teica uzņēmējs.

Kopš 2011.gada UIN atlaides par investīcijām projektos piešķirtas vairākiem uzņēmumiem. Atbalstīti a/s “Dobeles dzirnavnieks”, SIA “Baltic Crystal”, a/s “Tērvetes AL”, SIA “AKG Thermotechnik Lettland”, SIA “Metalleks”, SIA “L-Ekspresis”, a/s “Olainfarm”, SIA “Latvijas Mobilais telefons” un “Stora Enso Latvija” projekti.

Saskaņā ar “Firmas.lv” informāciju “Latvijas finiera” apgrozījums pērn bija 126,006 miljoni latu salīdzinājumā ar 118,554 miljoniem 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa pērn sarukusi līdz 6,832 miljoniem latu salīdzinājumā ar 9,549 latu peļņu pirms gada.

“Latvijas finieris” reģistrēts 1992.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 34 370 000 latu, ko veido 5786 akcijas.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu