Kāpēc vērts investēt metālā • IR.lv

Kāpēc vērts investēt metālā

4
Aivara Gudakovska uzņēmuma Amateks klientu vidū ir tādas kompānijas kā Volvo, Scania, Tetra Pak un Xerox.

Galvenais nav izejvielas, bet smadzenes – par metālapstrādes nākotni Latvijā ir pārliecināts Aivars Gudakovskis, kura uzņēmums sākās no vienas iekārtas Jelgavas garāžā, bet tagad sadarbojas ar desmitiem klientu pusē Eiropas

Sapni par paša uzņēmumu Aivars Gudakovskis lolojis vairāk nekā desmit gadus. Kopš tiem laikiem, kad sāka brukt padomju industrijas gigants ražošanas apvienība Radiotehnika, kas bijusi viņa pirmā un ilgākā darbavieta pēc Rīgas Politehniskā institūta beigšanas. Vēl tagad četri bijušie Radiotehnikas speciālisti strādā metālapstrādes uzņēmumā Amateks, kuru Aivars izveidoja 2002.gadā – pēc tam, kad bija apguvis pieredzi ārzemju kompānijā Latvijā. 

Bet sāka viņš ar vienu darbinieku un vienu iekārtu tukšā garāžā Jelgavas pievārtē, paralēli savam biznesam strādādams arī citās darbavietās. Tagad, pēc 11 gadiem, mazā ražotnīte pārtapusi modernā metālapstrādes uzņēmumā. Tajā strādā 32 darbinieki, un pērn apgrozījums bijis 1,5 miljoni eiro. Visa produkcija, ko izgatavo Olainē Nordic Industrial Park teritorijā, kur tagad sev mājvietu atradis Amateks, simtprocentīgi tiek eksportēta. Viņa klientu vidū ir tādas kompānijas kā Volvo, Scania, Tetra Pak un Xerox.

Neskāra krīze

Pārsteidzoši, bet krīze, kas nolika Latvijas tautsaimniecību uz bremzēm, Amateks neskāra. Vēl vairāk, kā saka Aivars – 2009. un 2010.gads bijis viens no veiksmīgākajiem. Kopš rakstu biznesa stāstus žurnālā Ir, kaut ko tamlīdzīgu dzirdu pirmo reizi. Tomēr izskaidrojums izrādās samērā vienkāršs. «Mūsu galvenais klients Lexel Fabrika, kas ir lielas Eiropas elektrotehnisko iekārtu un aprīkojuma ražošanas kompānijas Schneider Electric Latvijas uzņēmums, tieši tobrīd ievērojami kāpināja ražošanu un vienlaikus nodrošināja ar darbu arī mūs,» šķietamo paradoksu skaidro Gudakovskis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu