Mārcis Štrobinders, bijušais olimpietis • IR.lv

Mārcis Štrobinders, bijušais olimpietis

3
Šķēpmetējs Mārcis Štrobinders 1992.gadā piedalījās olimpiskajās spēlēs Barselonā. Tagad viens no labākajiem Eiropas šķēpmetējiem ir viņa dēls Rolands.
DainaGu

 

Ja kāds izlēmis nodoties profesionālajam sportam, jāizvirza sev visaug-stākais mērķis – piedalīties olimpiskajās spēlēs. Tā uzskata šķēpmetējs Mārcis Štrobinders, 1992.gada Barselonas olimpisko spēļu dalībnieks, kuram tas gads bija zīmīgs ar vēl vienu notikumu. Togad piedzima viņa dēls Rolands, kurš tagad ir viens no labākajiem Eiropas šķēpmetējiem.  

Mārcis Štrobinders labprāt runā ar jaunajiem par sportu. Tāds ir viņa darbs – Talsos viņš ir vieglatlētikas treneris, viņam ir pašam sava šķēpmetēju skola. Tādēļ arī viņš bez tielēšanās piekrīt piedalīties Olimpiskajā dienā, kas šogad ar devīzi «Esam sportiska ģimene» notiek 27.septembrī 83 Latvijas vietās. Talsu 2.vidusskolā par olimpiskajām vērtībām, izcilību, draudzību un cieņu stāstīs Mārcis Štrobinders. 

«Gribu ar savu dzīvi bērniem pierādīt, ka arī tādā mazā pilsētā kā Talsi ir iespēja trenēties un gūt lielus panākumus,» saka Mārcis. Pēc viņa vārdiem, bērnu, kas aizraujas ar sportu, nav daudz, tādēļ ar katru Mārcis strādā tā, it kā būtu paša dēls vai meita. Dažkārt vienlaikus trenējas arī Rolands, kurš šogad Eiropas U-23 vieglatlētikas sacensībās ieguva 4.vietu. «Domāju, visi Talsu sporta skolas audzēkņi zina, kas ir Rolands,» siltums ielīst Mārča balsī. «Taču daži brīnās, uzzinot, ka arī viņa tētis metis šķēpu, cīnījies sacensībās un braucis uz olimpiskajām spēlēm un pasaules čempionātiem.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu