Autobusu avārijā Krievijā gājuši bojā trīs Latvijas pilsoņi (papild.) • IR.lv

Autobusu avārijā Krievijā gājuši bojā trīs Latvijas pilsoņi (papild.)

31
Glābēji autobusu avārijas vietā. Foto no Ria.ru

Avārijā cietušo vārdus var uzzināt Rīgas starptautiskajā autoostā

Šonakt Krievijā notikušajā traģiskajā autobusu sadursmē gājuši bojā trīs Latvijas pilsoņi.

Kā liecina Krievijas iekšlietu ministrijas sniegtā jaunākā informācija, “Ecolines” autobusā, kas kursēja maršrutā Rīga-Maskava, dzīvību zaudēja trīs Latvijas pilsoņi – 1957.gadā dzimušais autobusa vadītājs, kāda 1989.gadā dzimusi sieviete, kā arī 1959.gadā dzimusi sieviete. “Ecolines” autobusā bojā gāja arī kāda 1963.gadā dzimusi Krievijas iedzīvotāja, ziņo LETA.

Kā precizē Krievijas atbildīgie dienesti, negadījumā bojā gājuši kopumā astoņi cilvēki – četri cilvēki “Ecolines” autobusā un četri cilvēki Krievijas uzņēmumam piederošā autobusā. Otrajā negadījumā iesaistītajā autobusā gājušas bojā 1955. un 1990.gadā dzimušas sievietes un 1997.gadā dzimusi meitene, kā arī 1961.gadā dzimis vīrietis.

Ievainoti vēl vairāk nekā 20 cilvēki. Desmit cietušie ar dažāda smaguma traumām turpina ārstēšanos slimnīcā, tai skaitā divi Latvijas pilsoņi, ziņo Krievijas aģentūra “RIA-Novosti”. Pēc “Ecolines” rīcībā esošās informācijas, slimnīcās atrodas trīs šī uzņēmuma autobusā braukušie.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka slimnīcā nogādāta kāda 1977.gadā dzimusi Rīgas iedzīvotāja, kurai lauzts gūžas kauls, kā arī viņas piecus gadus vecais dēls, kuram lauzta kāja un konstatēti sejas un kāju sasitumu sasitumi un plēstas brūces. Tāpat hospitalizēta 1947.gadā dzimusi sieviete, kurai traumēts celis.

Kopumā satiksmes autobusā bijis 21 Latvijas valstspiederīgais. Krievijā avarējušā satiksmes autobusa pasažieru radiniekiem iespējams pārliecināties par savu tuvinieku atrašanās vietu, zvanot autobusu pārvadātājam “Ecolines” pa tālruni 67214512.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izsaka visdziļāko līdzjūtību Pleskavas apgabalā notikušajā traģiskajā autobusu avārijā bojā gājušo un ievainoto ģimenēm un tuviniekiem, un novēl drīzu un veiksmīgu atveseļošanos cietušajiem.

“Ecolines” sabiedrisko attiecību konsultante Maija Prozoroviča informēja, ka ar negadījumā cietušo autobusa pasažieru vārdiem var iepazīties Rīgas Starptautiskās autoostā, uzņēmuma “Ecolines” kasē.

“Ecolines” vadītājs Andris Podgornijs izteicis līdzjūtību negadījumā bojā gājušo tuviniekiem. “Esam satriekti par aizvadītajā naktī notikušo negadījumu, ir ārkārtīgi skumji, ka nevaram būt pasargāti no situācijām uz ceļa, kad apdraudējumu rada pārējie ceļu satiksmes dalībnieki. Visa uzņēmuma vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo pasažieru tuvajiem cilvēkiem. Uzņēmums dara un turpinās darīt visu, lai parūpētos par negadījumā cietušā autobusa pasažieriem. Uzņēmuma vārdā apstiprinu, ka darīsim visu, lai sniegtu atbalstu bojā gājušo pasažieru tuviniekiem un pārējiem cietušā autobusa pasažieriem,” sacīja Podgornijs.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, traģiskais negadījums noticis plkst.4.15 pēc Maskavas laika, kad šosejas Maskava-Rīga 519.kilometrā, 30 kilometru attālumā no apdzīvotās vietas Pustoška frontāli sadūrušies divi autobusi – reisa autobuss “MAN” no Rīgas un autobuss “Hyundai”, kas bijis ceļā no Maskavas uz Sebežu. “MAN” autobusā bijuši 47 pasažieri un trīs apkalpes locekļi, savukārt “Hyundai” autobusā bijuši 45 pasažieri un divi apkalpes locekļi, vēsta “RIA-Novosti”.

Krievijas policijas informācija liecina, ka negadījumā vainojams “Hyundai” vadītājs, kurš iebraucis pretējā braukšanas joslā, ietriecoties Latvijas satiksmes autobusā. Arī saskaņā ar “Ecolines” rīcībā esošo informāciju negadījumu izraisījis Krievijas autobusa vadītājs, iebraucot pretējā braukšanas joslā.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (31)

dro 07.09.2013. 21.32

ВОДИТЕЛЬ, СКРЫВШИЙСЯ С МЕСТА ДТП ПОД ПСКОВОМ, ЗАДЕРЖАН ВЕЛИКИХ ЛУКАХ

07 сентября 2013 | 20:00
Об этом, как передает РБК, сообщил губернатор Псковской области Андрей Турчак. По его словам, сейчас с задержанным работает оперативно-следственная группа.

Šoferis arī laikam no linuksiem:)

+3
0
Atbildēt

0

Inese 07.09.2013. 13.24

Bojā gājuši 8 cilvēki, nevis deviņi.

Informācija no Pleskavas apgabala Iekšlietu pārvaldes mājas lapas http://60.mvd.ru/news/item/1200017/:

Список погибших в ДТП в Пустошкинском районе

Водитель автобуса MAN:
Олавс Раймондс 09.05.1957 г.р.

Пассажиры автобуса MAN:
Трифонова Вера Аркадьевна, 21.12.63 г.р.
Табла Эдита, 05.05.1989 г.р.

Пассажиры автобуса Hyundai:
Козлов Юрий Семенович, 14.07.1961 г.р.
Кузьмина Снежана Сергеевна, 02.01.1997 г.р.
Месис Валентина Владимировна, 05.06.1955 г.р.
Сидоренко Виктория Игоревна, 10.05.1990 г.р.

Личность еще одного погибшего пассажира пока не установлена.

Cietušo saraksts šeit – http://60.mvd.ru/news/item/1199882/

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu