Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Jauno mācību gadu sākuši par pusprocentu jeb 1000 skolēniem mazāk nekā iepriekšējā gadā. 2012./2013.mācību gadā skolēnu skaits bija 200 706, savukārt šogad, pēc Izglītības ministrijas aplēsēm, tas varētu noslīdēt zem 200 000. Pirmklasnieku šogad ir ap 20 tūkstošiem, bet slēgta tikai viena skola – Ciblas novada Zvirgzdenes pagastā esošā Cirmas pamatskola. Iepriekšējā mācību gadā Cirmas pamatskolu apmeklēja 31 skolēns.

Triju Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu Baraku Obamu un viceprezidentu Džo Baidenu augusta beigās bija pievērsta pasaules mediju uzmanība, jo norisinājās Sīrijas notikumu satraucošajā gaisotnē. Tikšanās nozīmi daži politikas vērotāji skaidro ar Obamas vēlmi izveidot plašāku Baltijas jūras reģiona valstu aliansi pret Krieviju un pārliecinošām drošības garantijām. Kopīgajā ASV un Baltijas valstu prezidentu paziņojumā teikts – gatavojoties nākotnes izaicinājumiem, ir apziņa, ka ASV sadarbībai ar Baltijas valstīm, Baltijas valstu savstarpējai sadarbībai ar citiem reģionālajiem partneriem, piemēram, Ziemeļvalstīm, kā arī sadarbības centieniem transatlantiskajos un starptautiskajos forumos būs izšķirīga nozīme kopīgo panākumu nodrošināšanā.

Valdis Dombrovskis ir visilgāk Ministru prezidenta amatā nostrādājušais premjers pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, kā arī kļuvis par ilgāko demokrātiskā ceļā ievēlēto premjeru Latvijas valsts vēsturē. 30.augustā apritēja 1633 dienas, kopš viņš izraudzīts par valdības vadītāju. Iepriekšējais rekordists šajā ziņā bija Ivars Godmanis, kurš laikā no 1990.gada 7.maija līdz 1993.gada 3.augustam un, vadot valdību no 2007.gada 20.decembra līdz 2009.gada 12.martam, amatā bija 1632 dienas. Tiesa, Igaunijas premjers Andruss Ansips Dombrovski apsteidz par 1430 dienām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu