Prieks pašiem un bērniem • IR.lv

Prieks pašiem un bērniem

1
Viktors Semjonovs: «Godīgi teikšu — kaut kur publiskajā telpā ieraugot savu produkciju, ir patīkami palielīties, ka to izdarījām mēs!»
Anita Brauna

Viktors Semjonovs ģimenes biznesā apgrozījies kopš bērna kājas, un 25 gadu vecumā viņam jau ir savs uzņēmums – viens no Latvijas lielākajiem rotaļu laukumu ražotājiem MK dizains

Semjonovu ģimenes biznesam Jēkabpilī ir 20 gadu vēsture, kurā nauda, tipiski savam laikam, pelnīta ar visu ko – tirdzniecību, celtniecību, saliekamo paneļu māju ražošanu, metāla un koka apstrādi. Kopš bērna vecuma ģimenes rūpalā iesaistīta arī atvase Viktors Semjonovs. «Sākumā palīgdarbos, no 15 gadiem kopā ar personālu jau piedalījos izstādēs, 18 gados varēju aizvietot pārdošanas konsultantus,» savu agrīno biznesa pieredzi apraksta tagad 25 gadu vecumu sasniegušais Viktors.

Firma MK dizains dibināta 2010.gadā uz metāla un koka apstrādes atzara bāzes un ar apņemšanos uzņēmējdarbību veidot «pēc pareizāka modeļa» saskaņā ar visiem biznesa postulātiem, izvairoties no pagātnes kļūdām. «Mans projekts,» saka Viktors.

Stāstot par to, kā nonākuši līdz MK dizaina pamatā esošajai kokapstrādei, viņš atceras, ka sākotnēji tā attīstīta kā palīgnozare citam biznesam – celtniecībai. Būvējot mājas, pastāvīgi bijusi vajadzība pēc dažādām koka konstrukcijām, «sākot ar stalažām un beidzot ar žogiem», ko nolēmuši darināt paši. «Ieejot nozarē, sapratām, ka ir liels potenciāls, un tā arī sākām darboties,» vēsturi ieskicē Viktors Semjonovs. Sākotnējie klienti pamatā bijuši privātpersonas, kam pēc individuāla pasūtījuma gatavots plašs produktu klāsts – dārza mēbeles, pergolas, lapenes, dārza dizaina elementi, kāpnes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu