"Baltās nakts" laikā Rīgā varēs apskatīt ap 60 projektu • IR.lv

“Baltās nakts” laikā Rīgā varēs apskatīt ap 60 projektu

22
Publicitātes foto

“Baltā nakts” ir daļa no starptautiska projekta “Eiropas Baltās naktis”

Naktī no 7. uz 8.septembri norisināsies mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts”, kura laikā Rīgas pilsētā būs aplūkojami 57 projekti, kas pārstāv dažādus žanrus.

Šogad mūsdienu kultūras forums notiek ar devīzi “Atver durvis!” un piedāvātos pasākumus Rīgā varēs baudīt Vecrīgā, Centrāltirgū un Spīķeru kvartālā, pilsētas centrā, kā arī Sarkandaugavā, Teikā un Šmerlī, Vecmīlgrāvī un Pārdaugavā, ziņo LETA.

“Baltās nakts” dalībnieku veidotie projekti pārstāvēs mūziku, teātri, dzeju, performances, kino, kā arī būs vērojami interaktīvi, multimediju un starpdisciplināri projekti.

Rakstniecības un mūzikas muzejs foruma laikā aicinās uz akciju “Māksla izkāpj no rāmjiem”. Akcijas pamatā ir ideja par muzejā glabāto, klasiķu radīto tēlotājas mākslas darbu atdzīvošanos ar dažādu laikmetīgās mākslas žanru starpniecību, informēja muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile.

Baltajā naktī muzejā no plkst.19 līdz 3 varēs apmeklēt “Pēdējo izstādi” un Artūra Arņa instalāciju izstādi “Kurš ir tavs īstais Rainis?”, skatīties īpašu videoprogrammu, kā arī dzīvos priekšnesumus.

Tāpat “Baltās nakts” laikā notiks festivāla “Skaņu mežs 2013” oficiālās programmas pirmais koncerts, kas būs grieķa Bila Kuligas vadītās avangarda mūzikas izdevniecības PAN prezentācija. Koncerts notiks Anglikāņu baznīcā un sastāvēs no izdevniecības PAN prezentācijas, kurā piedalīsies tādi mūziķi kā Ņujorkas improvizējošais perkusionists un skaņu mākslinieks Eli Keslers, itāļu elektroakustikas komponists Valerio Trikoli un post-dark ambient mūziķis ar pseidonīmu Helm no Lielbritānijas.

Savukārt Kalnciema kvartālā šajā laikā norisināsies audiovizuāls pasākums “Vēlmju aka”, kurā tiks apvienotas interaktīvas video instalācijas, audio noformējums un “Live Drawing” vizualizācijas, veidos multimediju māksliniece Zane Raudiņa, DJ “Kosmodisks” un ilustrāciju žurnāla “Popper” komanda.

Ģertrūdes ielas teātrī mūsdienu kultūras foruma laikā pirmizrādi piedzīvos režisores Elīnas Cērpas veidotais iestudējums “Jēzus Kristus glābējs”. Šajā izrādē tiks izmantots vācu aktiera Klausa Kinska teksts Ingas Rozentāles tulkojumā, par dzīvo mūziku gādās turku un nīderlandiešu mūziķis Sinans Arats, bet kā izrādes dalībnieki minēti Latvijas iedzīvotāji.

“Baltā nakts” ir daļa no starptautiska projekta “Eiropas Baltās naktis”, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma.

Rīgā šī tradīcija tiek turpināta jau astoto gadu. Projekta laikā katra pilsēta savā “Baltās nakts” programmā cenšas iekļaut citu pilsētu mākslinieku darbus.

Forumu “Baltā nakts” organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot daudzus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Forumā aktīvi līdzdarbojas arī pilsētas kafejnīcas, galerijas, grāmatnīcas, klubi un citi uzņēmumi.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu