''GE Money'' klientiem jāmaina pensiju un pabalstu konti • IR.lv

”GE Money” klientiem jāmaina pensiju un pabalstu konti

6
Foto: Aigars Eglīte, F64

Valsts sociālās apdrošināšana aģentūra aicina iespējami ātrāk paziņot citu kontu

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) atgādina, ka cilvēkiem, kuru pabalsti un pensijas pašlaik tiek pārskaitīti uz kontu AS ”GE Money Bank”, steidzami jāinformē VSAA par jaunu kontu citā bankā, vēsta VSAA preses sekretāre Iveta Daine.

”GE Money” banka ir paziņojusi, ka turpinās sniegt pakalpojumus līdz 20.septembrim un pēc tam pārtrauks iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu. Līdz 19.septembrim ”GE Money” banka” turpina pieņemt VSAA maksājumus un ieskaitīt esošajos klientu ”GE Money” bankas kontos. Cilvēki, kuri saņem naudu no VSAA ”GE Money” bankā atvērtajā kontā, tiek lūgti iespējami ātrāk atvērt jaunu kontu.

Daine aicina īpaši pievērst uzmanību šai ziņai Ludzas, Daugavpils, Preiļu, Krāslavas, Liepājas, Jūrmalas un Pierīgas reģionu iedzīvotājus, jo šajos reģionos visvairāk cilvēku saņem VSAA pensijas un pabalstus ar ”Ge Money” bankas starpniecību.

Pēc konta atvēršanas jāuzraksta iesniegums ar lūgumu turpmāk visas VSAA izmaksas pārskaitīt uz jauno kontu. Iesniegumu var iesniegt jebkurā VSAA nodaļā. Iespējams, ka izvēlētā banka piedāvās pati nogādāt šo iesniegumu VSAA, tomēr jārēķinās, ka tad, ja iesniegums tiks sūtīts pa pastu vai ar jaunās bankas starpniecību, tas aizņems ilgāku laiku, kamēr VSAA saņems un nomainīs informāciju.

Jaunu kontu var atvērt jebkurā bankā. Pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalstu saņēmēji var izvēlēties arī maksājumu piegādi dzīvesvietā, par ko gan būs jāmaksā šī pakalpojuma sniedzējam ”Latvijas Pastam” 1,22 lati. Šo summu VSAA ieturēs no izmaksājamās pensijas vai pabalsta. Izvēloties šādu izmaksas veidu, jārēķinās, ka var manīties pensijas vai pabalsta izmaksas datums.

Ar 17.augustus par patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānija AS “GE Money” īpašnieku kļuvusi Zviedrijas finanšu holdinga kompānija “Marginalen AB”, vēsta aģentūra LETA. “GE Money” iegūs jaunu nosaukumu – AS “MG Capital” – un mainīs adresi. Pāreja notikusi saskaņā ar stratēģiju, kas paredz apdomīgu un atbildīgu ”General Electric” kapitāla korporācijas iziešanu no Latvijas tirgus. Finanšu un kapitāla tirgus komisija atļāvusi atsevišķu ”GE Money” bankas portfeļu pāriešanu ”Citadeles” īpašumā.

Komentāri (6)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu