Draugi atnāca • IR.lv

Draugi atnāca

5
No kreisās: Uldis Brūders, Mārtiņš Sirmais,
Ieva Puķe

Divu gadu laikā 3 pavāru restorāna Tam labam būs augt! galdiņi bijuši pilni katru dienu. Klienti pārsvarā ir vietējie, tomēr ēstuve izpelnījusies pat Discovery uzmanību

Saceptas gailenītes, uz aprikožu biezeņa pikas uztupinātas plānas, apbrūninātas desas ripas, it kā nejauši pabirušas mellenes, sarkanu un zaļu mērču švīkas, šokolādes biskvīta druskas kā melnzemes graudi… Mārtiņš Sirmais uz sviestpapīra izveido sava restorāna vizītkarti, 3 pavāru tapas, ko viesi ēd, iemērcot maizi. «Dažādas, pārsvarā vietējās garšas, lai cilvēkus pārsteigtu, iezīmētu mūsu identitāti un atmodinātu ēstgribu,» pavārs, ātri pabeidzis darbu, saka. Rīgā, Jēkaba kazarmās atrodamā restorāna ēdienkarte ir ļoti dinamiska, šīs uzkodas izrādās ilgspēlējošākās. Un arī pārsteigums ir izdevies. 3 pavāru restorāns, kura otrs nosaukums ir Tam labam būs augt!, septembrī divu gadu jubileju svinēs, pēc ekspertu atzinuma, kā Latvijas trešais labākais restorāns, palaižot priekšā tikai prominento Vincentu un Bibliotēku nr.1. Proporcionāli līdzekļu ieguldījumam 3 pavāru restorānam tikusi Grand Prix, secina Sirmais. Par klientu atzinību savukārt liecina apgrozījuma līkne, kas iet uz augšu kā bezbailīgs alpīnists. 2012.gadā, salīdzinot ar 2011.gadu, no kura gan tika strādāta tikai trešā daļa, apgrozījums ir pieckāršojies.

Kaudze taimeru

«Pavisam vienkārši – šeit, otrajā stāvā, mēs ar Danu pavasarī pirms trim gadiem uztaisījām Viesistabu Kazarmās, ēst gatavošanas mācību telpu,» par restorāna pirmsākumiem stāsta Mārtiņa Sirmā kolēģis un līdzīpašnieks Ēriks Dreibants, kad esam iekārtojušies mīkstajās mēbelēs stāvu virs Tam labam būs augt! ēdamzāles.

Dreibants Latvijas restorānu nozarē bija pazīstams jau pirms Sirmā, strādājis Vincentā, Pulkvedim neviens neraksta, deviņus gadus bijis šefpavārs Kaļķu vārtos

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu